Σκέψεις να ανοίξουν ξανά μπαρ και εστιατόρια στην Ιρλανδία

File Photo Πολίτες μπροστά από στολισμένες βιτρίνες στο Λονδίνο EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA




Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα κληθεί να απαντήσει σήμερα αν θα εγκρίνει την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των παμπ που σερβίρουν φαγητό από την 7η Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα μετά την επαναλειτουργία των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ στη χώρα.

Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησε ξανά στην επιβολή σκληρών περιορισμών κατά της εξάπλωσης της COVID-19 στις 21 Οκτωβρίου, όταν η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα και περιόρισε τη λειτουργία των παμπ και των εστιατορίων στο επίπεδο της προσφοράς υπηρεσιών «takeaway».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι έμποροι λιανικής, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, όταν οι περιορισμοί αρθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Βαράντκαρ δήλωσε επίσης πως ελπίζει ότι οι περιορισμοί των απαγορεύσεων για τα ταξίδια μεταξύ των χωρών θα αρθούν για χρονικό διάστημα κοντά στις δύο εβδομάδες, γύρω στην περίοδο διακοπών των Χριστουγέννων.

Υψηλόβαθμοι υπουργοί της ιρλανδικής κυβέρνησης συνεδρίασαν χθες, Πέμπτη, αργά το βράδυ για να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Μιχόλ Μάρτιν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: