Συναγερμός στην Αργεντινή: Πληροφορίες για την προετοιμασία επίθεσης εναντίον «εβραϊκού στόχου»

Τα μέτρα στο Μπουένος Άιρες είναι δρακόντεια για το φόβο επιθέσεων τρομοκρατών. Το στιγμιότυπο είναι από διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. EPA, Juan Ignacio Roncoroni
Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν χθες Σάββατο πως θα ενισχύσουν τα μέτρα και θα κλιμακώσουν τους ελέγχους στα σύνορα με την Παραγουάη, διότι η πρεσβεία της χώρας της Λατινικής Αμερικής στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχθηκε ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την πιθανή λαθραία εισαγωγή εκρηκτικών υλών στη χώρα διαμέσου των βόρειων συνόρων της.

Η πληροφορία έκανε λόγο για πρόσωπο που έχει σκοπό να μεταφέρει νιτρικό αμμώνιο από την Παραγουάη στην Αργεντινή προκειμένου να κατασκευαστεί «βόμβα» και να χρησιμοποιηθεί εναντίον «εβραϊκού στόχου», εξήγησε το υπουργείο Ασφαλείας σε ανακοίνωσή του.

Οι αρχές πρόσθεσαν πως διενεργείται έρευνα για το πρόσωπο που κατονομάστηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Πάνω από εκατό άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε δύο τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράχθηκαν στην Αργεντινή τη δεκαετία του 1990.

Το 1992, η πρεσβεία του Ισραήλ έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης. Έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι.

Δύο χρόνια αργότερα, αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανατινάχθηκε έξω από το κέντρο AMIA της εβραϊκής κοινότητας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 85 άνθρωποι.

Στην Αργεντινή ζει η μεγαλύτερη ισραηλιτική κοινότητα της Λατινικής Αμερικής.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Argentina

Aπόπειρα δολοφονίας του Πασινιάν απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του: Συνελήφθησαν ύποπτοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: