Συμβολή στο Κυπριακό ζητούν μέλη της παροικίας από τον ΥΠΕΞ και τον Τύπο στη Βρετανία

File photo: Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ. EPA/WILL OLIVER




Τις ανησυχίες της ελληνοκυπριακής παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τις «συνεχείς προκλήσεις του Προέδρου Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ», μεταφέρουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ 25 Κύπριοι της Βρετανίας.

Η επιστολή συντάχθηκε επ’ αφορμή της επερχόμενης συμπλήρωσης 37 ετών από την παράνομη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στον κ. Ράαμπ η ανάγκη εναντίωσης σε οποιεσδήποτε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις, η παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο και η σχεδιαζόμενη πρόκληση της διοργάνωσης πικ-νικ στην Αμμόχωστο.

«Η Τουρκία συνεχίζει να αψηφά μια σειρά ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκασαν την εισβολή και και κάλεσαν σε διεθνή αντίθεση στην ανακήρυξη της τδβκ το 1983, η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμία άλλη χώρα πλην της Τουρκίας», σημειώνει η επιστολή.

Καταλήγει με κάλεσμα προς τη βρετανική κυβέρνηση ως εγγυήτρια δύναμη «να καταβάλει κάθε προσπάθεια να φέρει αυτό το φαινομενικά ατελείωτο αδιέξοδο σε ένα τέλος».

Συντάκτρια της επιστολής είναι η κα Μαρί Νίκολσμπι και συνυπογράφοντες οι Δώρος Παρτασίδης, Αντώνης Σαββίδης, Ανδρέας Ταμπουρίδης, Λεωνίδας Λεωνίδου, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Τάσος Πογιατζής, Στέλλα Πρωτόπαπα-Δινένη, Νίκος Σαββίδης, Σεραφείμ Διάκου, Γιάννης Κούβαρος, Γιώργος Πίππας, Σπύρος Νεοφύτου, Νικόλας Γαλάζης, Παντελής Δημοσθένους, Ελίσα Ξενοφώντας, Κίκης Χριστοφίδης, Γιώργος Γεωργίου, Ηλίας Δινένης, Ντένις Ζήνων, Κλαρίσα Γερμανού, Γλαύκος Βασιλείου, Ορέστης Ρωσίδης, Τζον Στεργίδης και Γιώργος Χατζηπαυλής.

Η ίδια ομάδα Κυπρίων της Βρετανίας έχει απευθύνει επιστολή με παρόμοιο περιεχόμενο και προς τους διευθυντές όλων των μεγάλων βρετανικών εφημερίδων.

Τους καλούν μέσω των εντύπων τους να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της Βρετανίας με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο στην Κύπρο και να αποτραπεί η κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ / Αθανάσιος Γκαβός
Λονδίνο, Βρετανία

Πετρίδης: Στόχος της Τριμερούς η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: