«Συμμάζεμα» των Βόρειων Μοιρών με στόχο την αυξημένη και ισχυρή επάνδρωση μέσω της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε βραχονησίδα. Πηγή: ΓΕΕΘΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

-Το ΓΓΕΘΑ πρότεινε στο ΝΑΤΟ Διεθνές Κέντρο εκπαίδευσης για SOF την Ρεντίνα
-Οι Βόρειες Μοίρες ακόμα στον Έβρο
-Οργασμός προετοιμασίας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Μόνο το ΚΥΣΕΑ απομένει, όπως όλα δείχνουν, για να επισφραγίσει τη λειτουργία της «Διοίκησης Ειδικού Πολέμου», η οποία έχει έρθει πλέον ως ο τέταρτος πυλώνας των Ενόπλων Δυνάμεων για να υποστηρίξει τα επιχειρησιακά σχέδια του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η μετεξέλιξη αυτή στις Ειδικές Δυνάμεις, το έχουμε γράψει πολλές φορές, αποτελεί ότι πιο συνταρακτικό έχει συμβεί στις τάξεις των SOF από τη δεκαετία του 1970 κι αυτό δεν αφορά μόνο την εκπαίδευση ή τον εξοπλισμό αλλά τη δομή η οποία θα λειτουργεί ως μια αυτόνομη δύναμη υπό τις διαταγές του ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα η νέα δομή φέρνει σημαντικές αλλαγές και στις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, με ορισμένες Μοίρες να «συμμαζεύονται», ώστε οι μονάδες που ανήκουν πλέον στις Ειδικές Επιχειρήσεις να είναι με μεγαλύτερη του 80% επάνδρωση.

  • Οι πληροφορίες που αφορούν αυτό το «συμμάζεμα» έχουν να κάνουν με μονάδες που βρίσκονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αυτές δηλαδή που πρώτες έδρασαν και στην περιοχή του Έβρου μόλις χτύπησε γενικός συναγερμός για την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού.

Αυτές οι Μοίρες έδωσαν πρώτες τις εξετάσεις επιφυλακής, ετοιμότητας και ανταπόκρισης, καθώς έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες στ’ ανατολικά σύνορα της Ελλάδας και παρείχαν πολύτιμη βοήθεια στις στρατιωτικές και αστυνομικές φρουρές του Έβρου.

Έως σήμερα οι «Βόρειες Μοίρες» όπως λέγονται, παραμένουν στον ακριτικό νομό με τα στελέχη τους να μην σταματούν τις 24ωρες περιπολίες και ενέδρες στο ποτάμι.

  • Η Ρεντίνα Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων

Πάντως η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου έρχεται να «κουμπώσει» και με την Ελληνική πρόταση στο ΝΑΤΟ για τη δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων εντός της Ρεντίνας, εκεί που βρίσκεται το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου, στο οποίο εδρεύουν πολλά και απαιτητικά σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων.

Αυτό σημαίνει πως εφόσον προκριθεί στη Συμμαχία αυτή η πρόταση, τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων ξένων χωρών, θα έρχονται στη Ρεντίνα για να εκπαιδευτούν από τους Έλληνες SOF, οι οποίοι χαίρουν της εκτίμησης των τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων των πλέον γνωστών Special Forces που έχουν επιχειρήσει απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη. Άλλωστε με αυτούς συνεκπαιδεύονται και στη Σούδα αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της Ελληνικής επικράτειας.

Και μπορεί να μένει η επικύρωση του ΚΥΣΕΑ, όμως όλα τα υπόλοιπα, ώστε να βρει πανέτοιμη τη νέα Διοίκηση, ετοιμάζονται με fast track διαδικασίες κι όλες αυτές τις εργασίες τις επιβλέπει ο ίδιος ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλο το τελευταίο διάστημα αν πάρουμε εξ αρχής τις επισκέψεις- επιθεωρήσεις του «πρασινοσκούφη» Αρχηγού, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, «προδίδουν» ότι πολύ σύντομα η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου ξεκινά με τον πλέον επίσημο τρόπο το ταξίδι των SOF στο μέλλον.

Στις 13 Νοεμβρίου ο Αρχηγός βρέθηκε στην έδρα της σημερινής Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Εκεί οι εργασίες για τη νέα Διοίκηση είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον δυο χρόνια πριν και τώρα εκεί θα εδρεύει και η Τμηματική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη νέα δομή δυνάμεων, η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων είναι ο ένας εκ των δυο «πλοκαμιών» της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Πέραμο στο λιμάνι των πλωτών μέσων. Εκεί ακριβώς αυτός ο χώρος θ’ αλλάξει εξ ολοκλήρου για να μπορεί να υποδεχτεί ακόμη περισσότερα πλωτά μέσα θαλάσσιων ειδικών επιχειρήσεων. Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Πριν λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο όπου εκεί είναι έργα σε εξέλιξη εγκαταστάσεων που αφορούν στην υποστήριξη των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

  • Ο στόχος των εργασιών, είναι η βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των Μονάδων που εδρεύουν στο Στρατόπεδο, καθώς και η δημιουργία υποδομών για ελλιμενισμό, αποθήκευση και συντήρηση υφιστάμενων αλλά και νέων πλωτών μέσων και καταδυτικού υλικού.

Επιπρόσθετα και αναφορικά με τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης του κολυμβητηρίου μάχης με την κατασκευή σκέπαστρου που θα επιτρέπει τη χρήση του σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς και βελτίωσης λειτουργίας του γυμναστηρίου, τα οποία εξυπηρετούν το προσωπικό των Μονάδων του Στρατοπέδου και ξένων αποστολών.

Η ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών μεταξύ άλλων θα συμβάλλει στην προβολή της χώρας μέσω της πληθώρας των συνεκπαιδεύσεων που διεξάγονται σε ετήσια βάση μεταξύ ελληνικών και ξένων Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και αναμένεται να αποτελέσουν ισχυρό πόλο έλξης, που θα συγκεντρώσει σε περιφερειακό επίπεδο τις ΔΕΕ των γειτονικών χωρών, για παροχή τεχνογνωσίας και σχετικής εξειδίκευσης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις Γνώμες ΕΔΩ

Tαχύρρυθμα στα RAFALE η 332 Μοίρα «Γεράκι»: Τον Μάιο στην Τανάγρα με τα ελληνικά χρώματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: