Συγνώμη από Χρυσοχοϊδη για τη σύλληψη των εννέα διαδηλωτριών στο Σύνταγμα

File photo: Γυναίκες, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και το περιστατικό δολοφονίας μίας 44χρονης γυναίκας στη Μάνη από τον σύζυγό της, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020. Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές γυναικών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωναϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σύλληψη των εννέα γυναικών που συμμετείχαν στην πρόσφατη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Χρυσοχοΐδης  αναφέρθηκε και στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου αναφέροντας:

«Θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο. Εκεί πάνε μικρά παιδιά. Αν πάνε τόσες χιλιάδες μικρά παιδιά και νεαροί, καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν την επόμενη μέρα αυτά τα παιδιά πάνε στο σπίτι τους. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα, είναι εφιάλτης».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κόντρες και πάλι στη Βουλή για το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις εν μέσω lockdown

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal