Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν από τους ηγέτες της Αιγύπτου, του Κατάρ, του Λιβάνου και του Ομάν

File Photo: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. EPA, VASILY FEDOSENKO, POOL




Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι συνεχάρη σήμερα τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μπάσαμ Ράντι.

«Ο πρόεδρος τόνισε την προσδοκία για συνεργασία και κοινή δράση για την ενίσχυση των στρατηγικών διμερών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και ΗΠΑ, προς το συμφέρον των δύο φίλων χωρών και λαών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Συγχαρητήρια απηύθυνε και ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι. «Συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Τις καλύτερες ευχές μου στον λαό των ΗΠΑ και ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τη φιλία μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν συνεχάρη τον Μπάιντεν και εξέφρασε την ελπίδα για «επιστροφή στην ισορροπία στις σχέσεις Αμερικής-Λιβάνου» κατά τη θητεία του, σύμφωνα με ανάρτηση της προεδρίας στο Twitter.

Τα συγχαρητήριά του στον Τζο Μπάιντεν απέστειλε και ο σουλτάνος του Ομάν Χάιταμ μπιν Ταρίκ αλ Σαΐντ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Ο Χάιταμ μπιν Ταρίκ απέστειλε επιστολή στον Μπάιντεν εκφράζοντας «τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για το ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού και για την εκλογή του ως προέδρου της επικείμενης προεδρικής θητείας», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στόλτενμπεργκ για νίκη Μπάιντεν: “Iσχυρό NATO είναι καλό τόσο για τη Βόρεια Αμερική όσο και για την Ευρώπη»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: