Σε παράκρουση η Αγκυρα και όλα στον μύλο: Από το… ασανσέρ του ψευδομουφτή έως τις «παράνομες ελληνικές navtex»

File Photo: O Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE μέσω ΚΥΠΕ




Για παραβιάσεις, παρενοχλήσεις αλλά και παράνομες NAVTEX εγκαλεί την Ελλάδα το τουρκικόι Υπουργείο Αμύνης που κάνει μάλιστα λόγο για έρευνες του «Oruc Reis» ενός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, και ενώ σήμερα υποτίθεται ότι λήγουν οι έρευνες του τουρκικού σκάφους.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα» που αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο από κοινού η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζει ότι με αυτή την άσκηση αποδεικνύεται ποιες χώρες δεν θέλουν την ειρήνη και τον διάλογο στην περιοχή.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατηγορεί ακόμη την Ελλάδα ότι συνεχίζει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή και να συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις από ελληνικά μαχητικά σε τουρκικά αεροσκάφη και παραβιάσεις.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας, καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του υπ. Αμυνας, έρχονται σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το περιστατικό με την αναγραφή συνθημάτων στο σπίτι του ψευδομουφτή Ξάνθης. Δείτε εδώ σχετικά.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ 

Οσμή προβοκάτσιας στο περιστατικό κατά του ψευδομουφτή Ξάνθης και άθλια σπέκουλα από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: