Ρομπότ – επιστάτης στην Ιαπωνία για την τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας

File photo: Ενα άλλο ρομπότ, ο Πέπερ, εργάζεται εδώ και καιρό σε εστιατόριο του Τόκιο με στόχο τον περιορισμό των επαφών λόγω κορωναϊού. EPA/KIMIMASA MAYAMA




Ένα ρομπότ “προσελήφθη” προσφάτως από κατάστημα στην Ιαπωνία για να αναλάβει την αποστολή να εξασφαλίζει ότι οι πελάτες φορούν προστατευτική μάσκα και τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας για την πρόληψη της διασποράς της COVID-19.

Ο “υπάλληλος” αυτός ονόματι Robovie, δημιούργημα του Διεθνούς Ερευνητικού Ινστιτούτου Προηγμένων Τηλεπικοινωνιών (ATR) που εδρεύει στο Κιότο, καθοδηγεί τους πελάτες στον χώρο πωλήσεων στο επίσημο κατάστημα της ποδοσφαιρικής ομάδας Σερέζο Οσάκα.

Το Robovie προειδοποιεί τους πελάτες όταν εντοπίζει μέσω κάμερας και τεχνολογίας ακτινών λέιζερ 3D ότι δεν φορούν προστατευτική μάσκα για τον νέο κορωναϊό ή δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η ανάθεση του έργου αυτού στο Robovie γίνεται στο πλαίσιο δοκιμής που άρχισε την περασμένη εβδομάδα και θα διαρκέσει τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα. Αυτή θα παραταθεί ανάλογα με την κατάσταση, σύμφωνα με το ATR.

Έχοντας περίπου 120.000 καταμετρημένα κρούσματα του νέου κορωναϊού και σχεδόν 2.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, η Ιαπωνία έχει αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες χώρες και οι άνθρωποι εκεί συμμορφώνονται ως επί το πλείστον με το αίτημα για την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ωστόσο οι αρχές καλούν σε επαγρύπνηση έπειτα από μια επανεμφάνιση κρουσμάτων του SARS-CoV-2 καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

«Έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Crew Dragon της SpaceX

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: