Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στους Δήμους, ανακοίνωσε ο ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Εσωτερικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ




Στη μάχη του κορωναϊού μπορούμε να νικήσουμε μόνο με ενότητα, δημοκρατική πειθαρχία και κοινωνική αλληλεγγύη και όχι με παρελθοντολογία και κομματικές αντιπαραθέσεις.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι από την αρχή της πανδημίας πρόταγμα της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Στο πλαίσιο αυτής της επιλογής, ο κ. Θεοδωρικάκος όταν ρωτήθηκε για το αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα θύμισε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών και τόνισε πως «ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει» και ότι υπάρχει συνεχής, καθημερινή παρακολούθηση της κατάστασης και «θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή».

  • Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι όσοι πολίτες κι επιχειρήσεις έχουν χρέη προς τους Δήμους, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, τα χρέη αυτά θα μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 120 δόσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια κι άλλων αποφάσεων στήριξης της κοινωνικής συνοχής αλλά και της Αυτοδιοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών οι επιχειρήσεις, τα γραφεία, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί την περίοδο της καραντίνας, δεν θα πληρώσουν δημοτικά τέλη. Άλλωστε για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους για να καλύψουν τις απώλειες από δημοτικά τέλη, που δεν θα εισπραχθούν την περίοδο της καραντίνας

Σχετικά με τη λήξη του lockdown, ο υπουργός είπε ότι «είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Και το Πάσχα χάρη στην πειθαρχημένη προσπάθεια όλων των Ελλήνων και τις αποφάσεις του Κράτους, δεν είχαμε απώλειες. Η πρόκληση για όλους μας είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο της πολιτείας και των ειδικών. Και αν θέλουμε να μετράμε κάτι αντίστροφα, μεγαλύτερη αξία έχει να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία έχει διασφαλιστεί να πάρουμε από τους πρώτους στην Ευρώπη και να δοθούν, δωρεάν, στους πολίτες. Το πότε θα ανοίξει και τί έχει σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Με 60 νεκρούς την ημέρα πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ φειδωλοί για τη λήξη του lockdown και να είμαστε συντεταγμένοι στο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Στην επισήμανση ότι το προσωπικό δεν φτάνει και στη δημοσιογραφική προτροπή να γίνουν προσλήψεις, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι μέσα στο 2020 έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού διευκρινίζοντας ότι για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού δεν είναι αρμόδιο το ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ίλιγγος στην κυβέρνηση, ομολογία άγνοιας από Πέτσα: Lockdown τύπου Κίνας ζητούν οι ειδικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: