Πρωτοφανής πτώση ποσοστών για Ερντογάν: Στήθος με στήθος με την αντιπολίτευση

File photo: Παιδί στην Τουρκία, με την τουρκική σημαία ριγμένη στους ώμους του, περνά μπροστά από το αφίσα του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν. EPA, ERDEM SAHIN




Η υποστήριξη προς την αντιπολίτευση της Τουρκίας συνεχίζει να ανεβαίνει ενώ η στήριξη για το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν “έπιασε” το απόλυτο χαμηλό από τις τελευταίες εκλογές μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της  Avrasya Research.

Μόνον το 32.5% των ψηφοφόρων δηλώνει πως θα ψήφιζε το κόμμα του Ερντογάν αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, διαπιστώνει η έρευνα της Avrasya Research για τον μήνα Οκτώβριο, σε σύγκριση με ένα 28.2%  των ψηφοφόρων που δηλώνει ότι θα έδινε την ψήφο του στο μεγαλύτερο κοσμικό κόμμα της αντιπολίτευσης το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Η Εθνική Συμμαχία του CHP με το κεντροδεξιό Καλό Κόμμα παλεύει στήθος με στήθος με τον Λαϊκό Συνασπισμό  του κόμματος του AKP του Ερντογάν με το ακροδεξιό εθνικιστικό  (MHP) με ποσοστά  32.2% και  32.7% αντίστοιχα, γράφει η εφημερίδα Birgün παρουσιάζοντας τα πορίσματα της δημοσκόπησης της Avrasya.

Το AKP και οι σύμμαχοί του, το MHP,  κέρδισαν τις εκλογές του Ιουνίου του 2018 με ποσοστό άνω του 53% των ψήφων. Ο κυβερνών συνασπισμός διαθέτει πλειοψηφία 44 εδρών στην τουρκική βουλή των 600 βουλευτών.

Οι επόμενες εκλογές στην Τουρκία πρόκειται να γίνουν το 2023, αλλά οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η δημιουργία νέων αντίπαλων προς το ΑΚΡ κομμάτων από άλλοτε ηγετικές φυσιογνωμίες του κόμματος Ερντογάν, η παραπαίουσα οικονομία της χώρας καθώς και τα αιτήματα που διατυπώνονται για αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία, είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.

Με πληροφορίες από Ahval

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο ακροδεξιός λαϊκισμός χτυπά τη Γερμανία: Εκστρατεία κατά των μέτρων για τον covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: