Προσοχή στις γιορτές των Χριστουγέννων συνιστά ο ΠΟΥ: «Βλέπει» προοδευτικό έλεγχο της πανδημίας το 2021

File photo: Μια φωτογραφία που διατέθηκε από τη Sanofi δείχνει έναν υπάλληλο στην παραγωγή ενός πιθανού εμβολίου Covid-19 στη Φρανκφούρτη. EPA, MARTIN JOPPEN, SANOFI
Ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δήλωσε σήμερα ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά της Covid-19 θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο.

“Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση. Τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid. Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου”, δήλωσε ο Μάικ Ράιαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της πατρίδας του, της Ιρλανδίας.

“Πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, απλά οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε”, τόνισε.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Ακόμη μια δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca: Τσεκάρει την αποτελεσματικότητα σε χαμηλότερη δόση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal