Προκλητικό το άνοιγμα των Βαρωσίων, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βήμα σε λάθος κατεύθυνση η επίσκεψη Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Αριστερά η εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτάγκους. State Department photo by Freddie Everett




Τη βαθιά ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών «για τη μονομερή απόφαση να ανοίξουν εκ νέου τα Βαρώσια», εκφράζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Hellas Journal ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας την ανάκλησή της.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «το άνοιγμα εκ νέου των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και είναι προκλητικό και αντιπαραγωγικό για την επανάληψη των συνομιλιών για διευθέτηση».

Ο εκπρόσωπος σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να ζητούν διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

«Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν ήταν ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου.

HJ με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αποστόλης Ζουπανιώτης/ΓΒΑ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ανησυχία από υφυπουργό Εξωτερικών Βρετανίας για τα Βαρώσια: Ισχυρή στήριξη ψηφισμάτων ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: