Η εισήγηση του ΓΕΕΘΑ: Πως θα γίνει «ελκυστικός» ο θεσμός των ΟΒΑ, πότε θα αρχίσει η διαδικασία προσλήψεων στις Ε.Δ.

Τόσο Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, όσο και Επαγγελματίες Οπλίτες θα καταταγούν στις Ειδικές Δυνάμεις ώστε σταδιακά να στελεχώσουν τα τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων που ολοένα και αναβαθμίζονται σύμφωνα με τη νέα Δομή Δυνάμεων. Φωτογραφία Hellasjournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

-Μόρια για τους ΟΒΑ ώστε να γίνουν ΕΠ.ΟΠ.
-Τον Ιανουάριο η κατάταξη
-Αυξημένη επιφυλακή – Εξοπλιστικά και ανθρώπινο δυναμικό

Πριμοδότηση με μόρια προκειμένου να ενταχθούν στον θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών θα έχουν όσοι είναι στις τάξεις των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης ή πρόκειται να ενταχθούν εκεί το επόμενο διάστημα…

Αυτή είναι μια από τις βασικές εισηγήσεις που έχει κάνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προς την πολιτική ηγεσία ώστε με τις νέες άμεσες προσλήψεις που αναμένονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο θεσμός των Οπλιτών Βραχεία Ανακατάταξης να γίνει πιο «ελκυστικός».

  • Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Επιτελείο στην ίδια εισήγηση έχει προτείνει και την ελαφρά αύξηση του ορίου ηλικίας, μεγαλώνοντας έτσι τον κύκλο των υποψηφίων.

Το θέμα της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω των προσλήψεων είναι ένας επιπλέον πυλώνας που τρέχει σε παράλληλες γραμμές με εκείνο της διαρκούς εγρήγορσης και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, λόγω των τουρκικών ενεργειών με την παραβίαση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, αλλά και με τον εξοπλιστικό άξονα στον οποίο γίνονται fast trak διαδικασίες για τα RAFALE, τις νέες φρεγάτες του στόλου και πολλά άλλα προγράμματα για τον Στρατό Ξηράς.

  • Κατά συνέπεια ο Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που εισέρχεται για 3 έτη στον θεσμό αυτό, θα’ χει μοριοδότηση για την μετακίνησή του στον θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών και φυσικά, όπως εξηγούσαν Επιτελείς, σε αυτά τα 3+3 χρόνια ως ΟΒΑ, η υπηρεσία έχει όλο τον χρόνο να κρίνει αν είναι ικανός να συνεχίσει εντός των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων ως στέλεχός τους.

Με αυτές τις εισηγήσεις από το Επιτελείο, οι οποίες έλαβαν την τελική τους μορφή από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το απόλυτο κέρδος μιας και το στέλεχος που υπηρετεί με τον θεσμό των ΟΒΑ, έχει κάνει τη θητεία του, συνεχίζει υπηρετώντας υπό αυτό το καθεστώς- μαθαίνοντας διαρκώς νέα αντικείμενα και αυξάνοντας την εμπειρία του στην ειδικότητα που έχει- και είναι πανέτοιμος για το επόμενο και σοβαρότερο βήμα που είναι ο Επαγγελματίας Οπλίτης, από την στιγμή που αυτό έχει επιλέξει ο ίδιος.

  • Τον Ιανουάριο ξεκινά η κατάταξη

Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι και τα τρία Επιτελεία σχεδόν ολοκληρώνουν τις διαδικασίες που αφορούν το σχέδιο για τις προσλήψεις των ΟΒΑ αλλά και των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Αυτό που έχει ζητήσει ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος από τα Επιτελεία είναι απόλυτη ετοιμότητα και σε αυτό τον τομέα καθώς επιδίωξη του Επιτελείου, βάσει του τρέχοντος προγραμματισμού, αποτελεί ο πρώτος μήνας του 2021 να είναι μήνας κατάταξης των πρώτων νέων στελεχών τα οποία θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται.

Άλλωστε δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ η κυβέρνηση έκανε το νεύμα στην ηγεσία- πολιτική & στρατιωτική- του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για να προετοιμάσει την άμεση ενίσχυση των ΕΔ σε έμψυχο δυναμικό.

Το ΓΕΕΘΑ προτεραιοποιεί τις πρώτες 2600 προσλήψεις και θέλει να δώσει βαρύτητα στον θεσμό των ΟΒΑ διότι η ηγεσία έχει καταδείξει τι συνέβη στο παρελθόν και χάθηκαν πολύτιμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις στελέχη.

  • Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είχαν 3+3 χρόνια εργασίας εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν όμως της 6ετίας, δεν συνέχισαν κι αυτό στοίχισε τόσο στο έμψυχο δυναμικό, όσο και σε χρήματα διότι προφανώς για την εκπαίδευσή τους είχαν δαπανηθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Άρα η πριμοδότηση με μόρια των ΟΒΑ για να εξελιχθούν στη συνέχεια στον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ είναι μια τακτική που θα βοηθήσει αυτούς τους νέους.

Παράλληλα η εισήγηση αυτή, σύμφωνα με Επιτελείς είναι κατά μια έννοια και επιβράβευση των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης που είναι αφοσιωμένοι στο αντικείμενό τους και στον διαγωνισμό για την μεταπήδηση στους ΕΠ.ΟΠ, θα μπορούν να λάβουν τον ανώτατο αριθμό μορίων που θα τους βοηθήσουν για το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις Γνώμες ΕΔΩ

Στο περιθώριο της Τριμερούς: Tετ-α-τετ των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ για τα νέα γκάτζετ των Ενόπλων Δυνάμεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: