Πώς και πότε θα γίνεται από τη Δευτέρα η τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά: Διευκρινίσεις Ζαχαράκη [video]

File Photo: Σχολείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ




Οδηγίες για προγράμματα και ωράρια έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία, τόνισε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας σήμερα στο OpenTV και τη Φαίη Μαυραγάνη η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών και την εφαρμογή της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης που αρχίζει από αύριο πρωί, λόγω του lockdown για τον κορωναϊό.

Σύμφωνα με το ethnos.gr η ίδια αναφερόμενη στη δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν και οι γονείς που τηλεργάζονται κι έχουν παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι τηλεκπαίδευση μέσω των ειδικών πλατφορμών, όπως του webex, θα γίνεται σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική τηλεόραση και ξεκαθάρισε ότι «τα σχολεία μας είναι πολύ ασφαλή» και η απόφαση πάρθηκε λόγω της «κινητικότητας γύρω από τα σχολεία».

Για τα παιδιά του νηπιαγωγείου είπε ότι «δεν είναι εύκολο, γιατί είναι άλλη η ηλικία και η εκπαίδευση. Θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια οι νηπιαγωγοί μας. Θα γίνονται δραστηριότητεςσαν παιχνίδια ή ακόμα και ασκήσεις γυμναστικής, ζωγραφικής, μουσικής. Οι διδακτικές ώρες θα είναι ημίωρες. Η εικόνα θα μοιράζεται μεταξύ νηπιαγωγού και παιδιού για να γίνονται οι δραστηριότητες».
Οπως είπε η κ. Ζαχαράκη θα ξεκινούν στις 14:10 τα μαθήματα του δημοτικού σχολείου μέχρι και τις 14:40, όπου θα είναι η πρώτη ώρα. Ακολούθως θα υπάρχει δεκάλεπτο διάλειμμα και το ωράριο λήγει στις 17:20.
Αντίστοιχα, το νηπιαγωγείο ξεκινά στις 14:10 και θα διαρκεί μέχρι τις 16:20.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Οι Έλληνες να στηρίξουν τους ήρωες γιατρούς και νοσοκόμους για να κερδηθεί ο πόλεμος με τον ιό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: