Πλησιάζουν τους 36.000 οι θάνατοι στην Κολομβία: Ξεπέρασαν τα 1,27 εκατ. τα κρούσματα του νέου κορωναϊού

FILE PHOTO: Καμπάνια της αστυνομίας στην Κολομβία για την ανάγκη παραμονής στο σπίτι, με νεκροφόρα να περιφέρεται στους δρόμους του Μεντεγίν. EPA, Luis Eduardo Noriega
Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 8.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 183 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των Άνδεων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.860 νεκρούς επί συνόλου 1.270.991 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 57.260.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραταθεί για τρεις μήνες, ως τα τέλη του Φεβρουαρίου, απευθύνοντας στους συμπολίτες του σύσταση να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Η σύζυγος του προέδρου διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πάντως είναι ασυμπτωματική.

Η κυβέρνηση του Ντούκε πάντως έχει χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, στην προσπάθειά της να αναζωογονήσει την οικονομία, η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα, και να μειώσει την ανεργία. Οι περισσότερες δραστηριότητες επιτρέπονται και πάλι, ενώ έχουν ξαναρχίσει οι διεθνείς πτήσεις. Ωστόσο οι συναυλίες και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθους συνεχίζουν να μην επιτρέπονται.

  • Βραζιλία: 47.898 νέα κρούσματα και 654 επιπλέον θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 47.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 654 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 170.769 νεκρούς επί συνόλου 6.166.606 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.335 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 858 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 128,8 εκατ. κατοίκων ανέρχεται σε 103.597 νεκρούς επί συνόλου 1.070.487 κρουσμάτων, κατά τα δεδομένα του υπουργείου.

Όμως στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των καταγεγραμμένων περιπτώσεων. Στα τέλη του Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας μάλλον είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, ίσως ακόμη και 50.000 επιπλέον.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπογοτά, Colombia – Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μοντερέι, Mexico

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με μερικό lockdown θα κάνουν οι Γερμανοί: Τι ανακοίνωσε η Μέρκελ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal