“Πέφτει” κι η Ιταλία απ’ την επέλαση ιού: Τηλεκπαίδευση σε Λύκεια, απαγόρευση κυκλοφορίας

File photo: Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte σε συνέντευξη Τύπου για τα προηγούμενα μέτρα έκτακτης ανάγκης κατά του Covid-19. EPA, ANGELO CARCONI μέσω ΚΥΠΕ




Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κοντε, μιλώντας στην Βουλή της Ρώμης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωναϊού, τα οποία η κυβέρνησή του αναμένεται να υιοθετήσει επίσημα αύριο, Τρίτη.

Όπως τόνισε, πρόκειται να εγκριθεί απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη την χώρα, να επεκταθεί σε όλα τα λύκεια η τηλεκπαίδευση, να κλείσουν μουσεία και εκθέσεις, όπως και τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες κινδύνου και, ανάλογα με την διάδοση του ιού, θα αποφασίζονται νέα μέτρα.

  • Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι ο δείκτης μετάδοσης του ιού έχει φτάσει στο 1,7 και ότι, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί η συνδρομή στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σε δέκα περιφέρειες και αυτόνομες περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αν και η κρατική υποδομή είναι σαφώς πιο ισχυρή, σε σύγκριση με την περασμένη Άνοιξη.

“Κατανοούμε τον θυμό και την αγωνία που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία των πολιτών και είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε”, κατέληξε ο Τζουζέπε Κόντε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο διμέτωπος αγώνας της Ευρώπης: Μέτρα για το 2ο κύμα, έκρηξη των οργισμένων «αρνητών»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: