Παραμένει υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων στην Κύπρο: 252 νέοι νοσούντες σε 24 ώρες

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 457 νέα περιστατικά κορωναϊού. ΚΥΠΕ




Δύο θανάτους ανδρών ηλικίας 75 και 64 ετών από την Covid-19 και συνολικά 252 θετικά αποτελέσματα από τα PCR tests και τα rapid tests, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

Σε ανακοίνωση του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι από τα 252 θετικά αποτελέσματα, τα 64 αφορούν άτομα, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα σε rapid-tests, ακολούθως υποβλήθηκαν σε μοριακή εξέταση και επιβεβαιώνονται πλέον επίσημα ως κρούσματα.

Σημειώνεται ότι ένα θετικό αποτέλεσμα από rapid test δεν επαληθεύτηκε με τη μέθοδο του PCR.
Στο μεταξύ, τα τρία περιστατικά από το πρόγραμμα ελέγχου των γηροκομείων/κέντρων αποκατάστασης/κλειστών δομών αφορούν σε δύο ένοικους από το γηροκομείο, στην Περιστερώνα, και ένα ένοικο στο Ίδρυμα Απόστολος Παύλος, στο Λιοπέτρι.

Σε σχέση με τους δύο θανάτους ασθενών, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η  τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19.
Συγκεκριμένα πρόκειται για άντρα, ηλικίας 75 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και για άντρα, ηλικίας 64 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 45, και συγκεκριμένα σε 29 άντρες (64%) και 16 γυναίκες (36%), με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10.959 τεστ για ανίχνευση της νόσου COVID-19.

Από τις 10.959 εργαστηριακές εξετάσεις, οι 5,424 εργαστηριακές διαγνώσεις  διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR),  κατά την οποία εντοπίστηκαν 188 περιστατικά της νόσου COVID-19.

Από 695 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 116 κρούσματα, ενώ από 1.766 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 41 κρούσματα.

Επίσης, από 296 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 9 κρούσματα, ενώ από 243 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι από 734 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λεμεσού, στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα, ενώ από 265 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων, που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι από 128 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα, ενώ από 702 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Υγείας από 90 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα και από 65 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Εξάλλου, από τα 10.959 τεστ, τα 5.535 διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με 57 θετικά αποτελέσματα, που εντοπίστηκαν ως ακολούθως:

Επαρχία Σημεία δειγματοληψίας Αριθμός τεστ Αριθμός θετικών
Λεμεσός (σύνολο θετικών: 10) Δημαρχείο Λεμεσού 432 4
Κοινοτικό Συμβούλιο Μουτταγιάκας 253 2
Πρώην κέντρο «Φράκτης», Ορεινή Λεμεσός, Περιοχή Τριμίκλινης-Μονιάτη-Σαϊττά 245 4
Λάρνακα (σύνολο θετικών: 12) Α’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου 512 10
Οίκημα Παλαιού Παντοπωλείου, Ξυλοτύμπου 381 2
Αμμόχωστος (σύνολο θετικών: 12) Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου 450 12
Λευκωσία (σύνολο θετικών: 21) Κοινοτικό Συμβούλιο Κλήρου 454 4
Πλατεία Λυθροδόντα 460 4
Υπεραγορά Ιωαννίδης, Ανθούπολη 780 13
Εθνική Φρουράς (σύνολο θετικό: 2) Στρατόπεδα Εθνικής Φρουράς παγκύπρια 1,568 2


Επιπλέον, επαληθεύτηκε με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης το θετικό αποτέλεσμα για 64 δείγματα θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες.

Ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test δεν επαληθεύτηκε από τη μοριακή εξέταση, ενώ τα θετικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, που επιβεβαιώνονται με τη μέθοδο PCR περιλαμβάνονται στον αριθμό των ημερήσιων περιστατικών και στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων πιο κάτω.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 9.199.

Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 101 ασθενείς COVID-19, ως εξής:

Νοσηλευτήριο Θάλαμος Αριθμός Ασθενών
Αμμοχώστου (68 ασθενείς) Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 4
Θάλαμος COVID 64
Λευκωσίας
(22 ασθενείς)
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 11 (οι 2 εκτός αναπνευστήρα)
Θάλαμος COVID 11
Λεμεσού
(11 ασθενείς)
Θάλαμος COVID 11

 

 

Με (2) ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/11/2020 20:49

Αναστασιάδης: Προτεραιότητα η επανένωση του νησιού μας, διάλογο με την Τουρκία αλλά όχι υπό καθεστώς εκφοβισμού και απειλών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: