Πάνω από 264 χιλιάδες οι νεκροί στην Αμερική: Ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια τα κρούσματα του Covid-19

Ο πρόεδρος του Κουίνς Ντόνοβαν Ρίτσαρντς (ΚΑ) συμμετέχει σε διαδήλωση για το σύστημα υγείας της Νέας Υόρκης. EPA, Peter Foley




Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Παρασκευή τα 13 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό είχαν φθάσει τις 13.047.202, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονταν σε 264.624, στις 16:26 (23:26 ώρα Ελλάδας) χθες, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Η πολιτεία Τέξας έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα, 1.206.248, ακολουθούμενη από την Καλιφόρνια (1.179.857 μολύνσεις), τη Φλόριντα (979.020 περιπτώσεις), το Ιλινόι (705.063) και τη Νέα Υόρκη (628.375), αρχικά επίκεντρο της πανδημίας.

Στις πολιτείες με πάνω από 350.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα συγκαταλέγονται η Τζόρτζια, το Οχάιο, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, το Τενεσί και η Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς. Καταγράφει το 21% των μολύνσεων στον πλανήτη.

Τα 10 εκατομμύρια κρούσματα ξεπεράστηκαν την 9η Νοεμβρίου. Αυξάνονται κατά ένα εκατομμύριο ανά έξι ημέρες κατά μέσον όρο έκτοτε. Τη Πέμπτη, καταγράφηκαν πάνω από 100.000 μολύνσεις για 25η συναπτή ημέρα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις προσώπων από διαφορετικά νοικοκυριά θα απαγορεύονται στην κομητεία του Λος Άντζελες από τη Δευτέρα για τρεις εβδομάδες, βάσει νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσαν τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι χθες Παρασκευή, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Τα νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ και προαστίων της. Από αυτά εξαιρούνται οι θρησκευτικές λειτουργίες και οι διαδηλώσεις, με το σκεπτικό πως πρόκειται για δικαιώματα εγγυημένα από το Σύνταγμα.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠε-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, United States – Λος Άντζελες, United States

Πάνω από 90.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωναϊό σε νοσοκομεία των ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν σε ένα μήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: