ΠΑΜΕ: Όργιο καταστολής, χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα

File Photo: Στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ σε πορεία διαμαρτυρίας. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγουν στο προσκήνιο και να μην επιτρέψουν να περάσει το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «το σημερινό όργιο καταστολής απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών».

«Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74. Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος. Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα» επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταλήγοντας: «Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες! Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας – Οκτώ προσαγωγές – Χρήση νερού και χημικών [photo, video]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: