Πάιατ στο OPEN TV: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν θα επηρεασθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών

File Photo: O πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ @USEmbassyAthens




Την πεποίθηση ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν θα επηρεασθούν από το αποτέλεσμα στις εκλογές στις ΗΠΑ εκφράζει μιλώντας στο OPEN και στην Αλεξία Τασούλη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Παϊατ, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των σχέσεων Ελλάδας και Αμερικής.

Ο κ. Πάιατ χαρακτηρίζει μάλιστα άψογη την εκλογική διαδικασία, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις ενστάσεις για την εγκυρότητά της.

«Παρακολουθήσαμε στις ΗΠΑ μια άψογη άσκηση της Δημοκρατίας αυτές τις μέρες. Η πιο σκληρή εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία των ΗΠΑ διεξήχθη δίκαια. Η ψηφοφορία έγινε με τάξη, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα έχουμε έναν πρόεδρο και μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε υπομονή”.

“Το ευχάριστο για μένα, ως Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, είναι ό,τι και να γίνει, ό,τι και να αποφασίσουν οι Αμερικανοί πολίτες, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα είναι σε πολύ καλό σημείο. Έτσι λοιπόν αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτή τη δημοκρατική διαδικασία και αισιόδοξος για το 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και τις έρευνες του Oruc Reis σημείωσε ότι «η απάντηση δεν είναι προκλητικές ερευνητικές δραστηριότητες. Η απάντηση δεν είναι στρατιωτική αντιπαράθεση. Η απάντηση είναι διπλωματία και συνομιλίες, η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών που είναι πρώτη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ και τη Γερμανία”.

“Εκφράσαμε”, συνέχσε, “στον πρόεδρο Ερντογάν την ανησυχία μας για τις δραστηριότητες του Oruc Reis και τον προκλητικό χαρακτήρα αυτών των δραστηριοτήτων. Υποστηρίζουμε την Ελλάδα στις δραστηριότητές της με την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ, την ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά καλωσορίζουμε την προοπτική και την Τουρκία αν επιθυμεί να συμπεριφερθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, θα μπορούσε να γίνει μέλος της συμμαχίας».

Πηγή: open tv, ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Πάιατ: Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει στον Ερντογάν την ανησυχία τους «για τις δραστηριότητες του Oruc Reis»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: