Ώρα Μηδέν για τον Ελληνισμό η επίλυση του Κυπριακού: Ο Ανδρέας είχε πει ότι “αν χαθεί η Κύπρος θα χαθεί και η Ελλάδα”

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ με τις συζύγους τους παρακολουθούν την άθλια παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Επίλυση του Κυπριακού άρον-άρον θέλει η Διεθνής Κοινότητα αλλά το ίδιο θέλουν και οι οσφυοκάμπτες της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Γι αυτό, τον τρίτο Αττίλα στην Αμμόχωστο τον προσπεράσαμε περίπου ως νομοτέλεια χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση.

Σίγουρα κανείς δεν περίμενε αντίδραση από τον Πρόεδρο Τράμπ για την εισβολή των Τούρκων στα Βαρόσια, γιατί θα χαλούσε το πικ νικ του επιστήθιου φίλου του Ερντογάν, μα ούτε και από την Ε.Ε. με προεδρεύουσα τη Γερμανία της κυρίας Μέρκελ, γιατί πέρα από κάποιες ανακοινώσεις, το τελευταίο εξάμηνο αγρόν ηγόρασε για την επιβολή κυρώσεων στον Ερντογάν, αφού η Γερμανία κάνει νταλιβέρι πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.

  • Δεν ξέρω, τώρα που η Γερμανική φρεγάτα Αμβούργο υπέστη το Τουρκικό μπούλινγκ από τις Τουρκικές δυνάμεις και αναγκάστηκε να σταματήσει τη νηοψία  σε ύποπτο  Τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης, μήπως στη Σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου και πριν παραδώσει την Προεδρία η κυρία Μέρκελ αποφασίσει επιτέλους να επιβάλει ουσιαστικές κυρώσεις .

Προσωπικά δεν το πιστεύω, γιατί εδώ και ένα αιώνα οι δυο χώρες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και για ό,τι κάνουν οι Τούρκοι, οι Γερμανοί έχουν τεράστια και αποκλειστική ευθύνη.

Ομιλώ για ώρα  μηδέν για τον ελληνισμό, γιατί η άρον άρον επίλυση του Κυπριακού ,όπως αυτή μεθοδεύεται,  θα Τουρκοποιήσει το νησί  και μετά θα συμπαρασύρει την Ελλάδα σε τραγικές εξελίξεις.

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα είναι οι επόμενοι στόχοι ενός ηγέτη και μιας χώρας και  είναι καιρός να καταλάβουμε ως Ελληνισμός ότι μόνο τη σκληρή γλώσσα κατανοούν.

Γι αυτό ας λειτουργήσουν επιτέλους τα δυο ανεξάρτητα κράτη Ελλάδα και Κύπρος ως ένα Έθνος απέναντι στον νέο-οθωμανισμό του Ερντογάν  με κοινές στοχεύσεις στην επίλυση του Κυπριακού, στη  βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ,  ότι δηλαδή το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου κράτους.

Να δηλώσουμε ως Ελληνισμός δια των δύο Κυβερνήσεων στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον κο Γκουτέρες, ότι είναι απαράδεκτο να μας λέει ότι για την επίλυση του Κυπριακού μπορούν να συζητηθούν όλα, όπως η δημιουργία δυο κρατών, λύση την οποία επιδιώκει ο Ερντογάν και ο εγκάθετος του Τατάρ.

Οι πιέσεις που δέχεται σήμερα η Λευκωσία να προσέλθει σε μια άτυπη πενταμερή, θυμίζουν την πενταμερή του Λονδίνου το 1964, που οι τότε εισηγήσεις σ΄αυτήν, προέβλεπαν μεταξύ άλλων υποβάθμιση της Κυπριακής ανεξαρτησίας, πενταμερής,  η οποία ναυάγησε άμεσα.

  • Οι Έλληνες και οι Κύπριοι πολιτικοί αξίζει τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να διαβάσουν τα γεγονότα του 1964 για να καταλάβουν επιτέλους, ότι οι Τούρκοι από τότε διακαώς θέλουν να ελέγξουν με την επίλυση του προβλήματος όλο το νησί.

Σύμφωνα με την επιστολή του Τούρκου Πρωθυπουργού Ισμέτ Ινονού στις 15 Ιουνίου του 1964 , επιστολή απάντηση στην αντίστοιχη  του Αμερικανού Προέδρου Λίντον Τζόνσον της 5ης Ιουνίου 1964, αναφέρεται ότι τέσσερεις φορές η Τουρκία από το τέλος του 1963 αισθάνθηκε την ανάγκη να επέμβει στρατιωτικά στην Κύπρο , επέμβαση που ματαιώθηκε λόγω της καθαρής θέσης του Προέδρου των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον, που ήταν έντονα αποτρεπτική στα Τουρκικά σχέδια.

Γι αυτό ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάϊντεν, άριστος γνώστης του Κυπριακού, και των Ελληνοτουρκικών θεμάτων, θα πρέπει αυτά που έλεγε προεκλογικά να τα υλοποιήσει στην πράξη μετά την 20η του  Γενάρη που θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του, μιμούμενος τον Λίντον Τζόνσον, στις παράνομες επιδιώξεις του Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Να στηρίξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού χωρίς στρατεύματα κατοχής στο νησί, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις , μια λύση βιώσιμη, προς όφελος τόσον των Ελληνοκυπρίων όσον και των Τουρκοκυπρίων και ταυτόχρονα να διασφαλίσουν οι ΗΠΑ την ασφάλεια της Χώρας μας και το απαραβίαστο των συνόρων μας, λόγω της στρατηγικής σχέσης που υφίσταται πλέον μεταξύ των δύο χωρών .

Γι αυτό ας μην βιάζονται ούτε στην Κύπρο ούτε στην Αθήνα να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα που επιχειρεί ο Ερντογάν στο νησί.

  • Γιατί θέλουμε ως Έθνος να ξεχνούμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας από το  1963 μέχρι και σήμερα, αποδεχόμενοι σιωπηρώς ακόμα και την εισβολή στο νησί το 1974 και τα στρατεύματα κατοχής και σήμερα να θέλουμε να κλείσουμε το Κυπριακό πρόβλημα άρον άρον;

Έχει ενδιαφέρον ξεχωριστό να διαβάσουμε τη μυστική επιστολή όπως τη χαρακτηρίζει ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης στο βιβλίο του «Ντοκουμέντα μιας εποχής» (σελ. 224, 225,226) για να συνειδητοποιήσουμε ότι η συνομοσπονδία μεταξύ δύο κρατών, που σήμερα επιδιώκουν οι Τούρκοι με εκφραστή τον Τατάρ, ήταν στόχος της Τουρκίας από το 2001 σύμφωνα με το έγγραφο που εξασφάλισαν οι διπλωματικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο είχε συνταχθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και είχε αποσταλεί σε όλους τους Τούρκους πρέσβεις για ενημέρωση των Υπουργών Εξωτερικών στις χώρες που ήταν διαπιστευμένοι .

Στην παράγραφο 5 του προαναφερθέντος εγγράφου αναφέρεται :

«Eπομένως η ίδρυση μιας συνομοσπονδίας μεταξύ των δυο κρατών στη Νήσο είναι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση για μια λύση στην Κύπρο. Όπως ενθυμείσθε, ο Πρόεδρος Ντεκτάς έχει ήδη προωθήσει μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση».

Aς θυμούνται οι Έλληνες και Κύπριοι πολιτικοί, ότι στην επίλυση του Κυπριακού δεν χωρά με τίποτα η κάθε μορφή Συνομοσπονδίας, ως προς τις θεσμικές προδιαγραφές στις οποίες πρέπει να υπακούει κάθε  Κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διασφαλίζει αποτελεσματικά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Αυτό άλλωστε τόνισε -μεταξύ άλλων- ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στη διαδικτυακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η σπουδαιότητα της Κύπρου για την Ελλάδα είναι μονοσήμαντη και η πορεία του Ελληνισμού είναι ταυτισμένη με την επίλυση του Κυπριακού. Γι αυτό ας θυμούμαστε όλοι τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου τον Μάρτη του 1987 στη Βουλή των Ελλήνων . Τότε ο Ανδρέας είπε : “Αν χαθεί η Κύπρος θα χαθεί και η Ελλάδα” και συνεχίζοντας είπε απευθυνόμενος προς φίλους και συμμάχους ότι προέλαση των Τουρκικών στρατευμάτων πέραν της Γραμμής εκεχειρίας είναι αιτία πολέμου για την Ελλάδα.

Η φράση αυτή έχει τη δική της ξεχωριστή βαρύτητα ιδιαίτερα σήμερα που ο Ερντογάν έχει ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου. Γι αυτό πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί ουσιαστικά το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας Κύπρου και να ενδυναμωθεί αποφασιστικά η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας απέναντι στην Τουρκία, με όλα εκείνα τα οπλικά συστήματα που θα κάνουν τον Ερντογάν να σκεφθεί ότι ούτε με την απειλή άσκησης βίας σε βάρος της Χώρας μας μπορεί να έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, πολύ περισσότερο δε με μια πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα.

Οι πολιτικοί μας στην Αθήνα ας κάνουν πράξη τη φράση ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι δικός μου φίλος.

  • Γι αυτό ας προχωρήσει η Αθήνα στη πολυσυζητημένη αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία με ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής . Χώρα μέλος του ΝΑΤΟ , ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και Πυρηνική Δύναμη .

Η Χώρα μας έχει τα ίδια συμφέροντα με τη Γαλλία στη Ν.Α. Μεσόγειο και ο Πρόεδρος Μακρόν έχει σηκώσει το γάντι στον Ερντογάν με καθαρό τρόπο χωρίς μισόλογα, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της Χώρας του στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Ας αξιοποιήσουμε τη σημασία που έχει η Ελλάδα για τα γεω-στρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Γαλλίας, ενθυμούμενοι μόνο ότι όταν στις 28 Δεκεμβρίου του 1914 η Γαλλία κατέλαβε το Καστελλόριζο, με τη συγκατάθεση της Βρετανίας , που με τη Συνθήκη του Λονδίνου τον Αύγουστο του 1914 της είχε μεταβιβάσει όλη σχεδόν την ευθύνη της Μεσογείου, η Γαλλία ήθελε να αποκτήσει μια ναυτική βάση για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
Κάλυμνος 27/11/2020

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Άλλος κερνά, άλλος πίνει κι αυτοί που τα αρπάζουν: Οι βολεμένοι των στάτους κβο, κατοχικού και πολιτικού, στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: