Ομογενείς εστιάτορες αντιδρούν στους επιπλέον περιορισμούς στη Νέα Υόρκη

File Photo Πανοραμική άποψη της Νέας Υόρκης από τον πύργο Ροκφέλερ EPA/Alba Vigaray μέσω ΚΥΠΕ




Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωναϊού, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης.

Συγκεκριμένα, ο Αντριου Κουόμο ανέφερε πως η Νέα Υόρκη πρέπει να δράσει ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και την αύξηση των κρουσμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ετσι, όλες οι επιχειρήσεις εστίασης που σερβίρουν αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και μπαρ θα κλείνουν στις 10 το βράδυ αντί για τις 11. Το ίδιο ισχύει και για τα γυμναστήρια. Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν από το βράδυ της Παρασκευής.

Περιορισμός όμως θα υπάρξει και στις συγκεντρώσεις ατόμων σε σπίτια, οι οποίες πλέον δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα δέκα άτομα.

Να σημειωθεί πως τα κρούσματα σε Νέα Υόρκη και Νέα Ιερσέη σχεδόν διπλασιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Οι ομογενείς ιδιοκτήτες εστιατορίων εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την αγανάκτησή τους, καθώς και τους φόβους τους ότι πολύ σύντομα ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με νέα καραντίνα και κλείσουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους.

«Θα έχουμε πάλι προβλήματα, πάνω που ο κόσμος άρχισε να βγαίνει έξω. Πολύ φοβάμαι ότι θα κλείσουμε ξανά, προς τα εκεί πάει η κατάσταση αφού τα νούμερα των κρουσμάτων συνεχώς αυξάνονται», είπε στον «Ε.Κ.» ο Γεώργιος Βατάκης, ιδιοκτήτης του καταστήματος και εστιατορίου «Herb & Olive», που βρίσκεται στο Λονγκ Αϊλαντ. «Εμείς βάλαμε κάποια τραπέζια απέναντι από το μαγαζί που υπάρχει ένα πάρκο, ενώ δουλεύουμε με 50% χωρητικότητα στο εσωτερικό. Είμαστε λίγο καλύτερα από την πόλη της Νέας Υόρκης. Εκεί, υπάρχουν πολλά προβλήματα με το προσωπικό, η κατάσταση με τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να πληρώσει τα ενοίκια».

Η Στεφανία Βαγγελάτου είναι ιδιοκτήτρια των εστιατορίων «New Capital» στο Μπρονξ και «Yiasou Yeero» στο Λονγκ Αϊλαντ.

«Δύσκολα με το νέο μέτρο. Το εστιατόριο στο Μπρονξ κλείνει στις 11 και το νέο μέτρο θα μας επηρεάσει. Περνάμε δύσκολες καταστάσεις αυτούς τους μήνες. Περιμέναμε το καλοκαίρι, ανοίξαμε για λίγο, τώρα πιστεύω ότι θα μας κλείσουν ξανά. Στο Μπρονξ κλείσανε οριστικά πάρα πολλά μαγαζιά».

Η κ. Βαγγελάτου επισημαίνει και την δυσκολία πολλών ιδιοκτητών να ανταπεξέλθουν στα υψηλά ενοίκια. «Σε κάποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες έριξαν λίγο τα ενοίκια. Αλλά όσο και να τα μειώσει και 3000 δολάρια, δεν αρκεί όταν πληρώνει κάποιος 12.000 δολάρια ενοίκιο, έχει να πληρώσει εργάτες, ρεύμα κ.λπ. Οπότε η μείωση των 3000 δεν σημαίνει τίποτα, πρέπει να παρθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα».

Η Ειρήνη Κούτρου, ιδιοκτήτρια του «Townhouse Diner», στο Γουέσττσεστερ δεν επηρεάζεται από τα νέα μέτρα όμως, όπως είπε στον «Ε.Κ.», «η καταστροφή στα εστιατόρια είναι ανυπολόγιστη. Εμείς εδώ δεν επηρεαζόμαστε ιδιαίτερα, όμως επειδή είχα στο παρελθόν κατάστημα στο Κουίνς γνωρίζω καλά την κατάσταση. Πονάει η καρδιά μου που βλέπω τι συμβαίνει, που βλέπω επιχειρήσεις να καταστρέφονται και να βάζουν λουκέτο».

Ο συνιδιοκτήτης του «Grand Cafe», στην Αστόρια, Γιάννης Σόλο χαρακτήρισε το νέο μέτρο άθλιο σε αυτή τη χρονική στιγμή. «Ακολουθούμε όλους τους κανόνες. Ακολουθούμε τα μέτρα για την χωρητικότητα στο μαγαζί. Ακολουθούμε τα μέτρα για τον κόσμο που μπορεί να βρίσκεται μέσα και έξω από αυτό. Ομως, αυτό που γίνεται τώρα μας στύβει στην κυριολεξία και μας πάει στο θάνατο».

Ο Κώστας Μανωλούκος, ιδιοκτήτης του ντάινερ «Van Dam», στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς, δήλωσε στον «Ε.Κ.» για το νέο μέτρο: «Είναι παράλογο αυτό το πράγμα που συμβαίνει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει όριο για το πρωί και τα μαγαζιά ανοίγουν στις 5 ή 6 η ώρα το να κλείσω στις 10 το βράδυ δεν θα αλλάξει κάτι. Αυτές είναι δικαιολογίες για να δείξουν στον κόσμο ότι κάτι κάνουν. ’Η θα κλείσουν τα πάντα τελείως ή όχι. Σε μια πληγή βάζουν ένα τσιρότο. Πρέπει να ψάξουν βαθιά να δουν τι θα κάνουν».

Με πληροφορίες από  ekirikas.com

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: