Delivery και μετά τις 9μμ από σούπερ μάρκετ: Ολες οι αλλαγές για μετακινήσεις, περίπτερα, καταστήματα τροφίμων

Άδεια πλατεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη του Ναυπλίου μετά το lockdown από την κυβέρνηση σε όλη την επικράτεια της Ελλάδος, λόγω του Covid 19, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με το νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ετσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

Από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.

-Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

-Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

-Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που επρόκειτο να λειτουργήσει στο πλαίσιο τωβν ενδιάμεων εκπτώσεων.

Στο νέο πακέτο μέτρων προβλέπεται ακόμη, για τις δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων (Σχολές/Κέντρα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας ΠΕΙ, ΚΕΘΕΥΟ), τις σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR, αναστέλλεται η λειτουργία εξαιρουμένων των αναγκών εκπαίδευσης και εξέτασης (θεωρητικής και πρακτικής) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και με τη συμμετοχή έως 5 εκπαιδευόμενων και διενέργειας θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών, εξαιρουμένων αποκλειστικά των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων.

Μετακινήσεις 

Από τις 5.00 έως τις 21.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Από τις 21:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Delivery και μετά τις 9.00 από τα σούπερ μάρκετ

Οπως διευκρίνισε πιο αναλυτικά μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, μικρά και μεγάλα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να εκτελούν παραγγελίες και να κάνουν «ντελίβερι» προϊόντων και μετά τις 8.30 το βράδυ που τερματίζεται η λειτουργία τους τις ημέρεςτων περιοριστικών μέτρων.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τα μίνι μάρκετ και τα σούπερ μάρκετ από το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας τους μετά τις 8.30 το βράδυ, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν διανομή προϊόντων και μετά τις 9 το βράδυ.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι σκοπός της νέας ρύθμισης είναι να μπορούν οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν καλύτερα και να παραγγέλλουν τα ψώνια τους από το σπίτι, ώστε να μην παρουσιάζεται συνωστισμός, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ποιά 30η Νοεμβρίου; Δεδομένη θεωρεί ο καθηγητής Τσακρής την παράταση του lockdown

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: