Το lockdown των Χριστουγέννων: Όλα τα σενάρια και ο νέος κωδικός 7 που θα προστεθεί στα SMS

File photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και ενώ η 30 Νοέμβρη πλησιάζει, οριστικές αποφάσεις για το πότε και πως θα βγούμε από το Lockdown ακόμα δεν έχουν ληφθεί.

Την κυβέρνηση πιέζει κυρίως η αντοχή του συστήματος υγείας από τη μία, το οικονομικό πλήγμα στην αγορά και η κόπωση των πολιτών από την άλλη.

Αυτό όμως που θα βαρύνει καθοριστικά στην λήψη των όποιων αποφάσεων, θα είναι η εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμοξιωλόγων. Πάνω σε αυτές θα βασιστεί η κυβέρνηση ώστε να καταρτίσει τον οδικό χάρτη μερικής επανεκίνησης της οικονομίας κατά την περίοδο των Εορτών.

Στο μοντέλο πάντως, της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, που φαίνεται ότι προκρίνεται καθοριστική σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων είναι η εικόνα που θα διαμορφώσουν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων σε έως και 3.000 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πιθανότερο είναι πάντως ότι στην αυριανή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Τι σημαίνει  ο κωδικός 7 που θα προστεθεί στα SMS

Σύμφωνα με πληροφορίες η άρση περιορισμών για τα καταστήματα εποχικών ειδών αλλά και τα πολυκαταστήματα τοποθετείται προς τη 14η Δεκεμβρίου. Στο Μαξίμου εξετάζεται το  ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας ακόμα κωδικός, να στέλνουν οι πολίτες sms με κωδικό 7 όπου θα επιτρέπεται η μετακίνηση τους σε κάποιο κατάστημα του λιανεμπορίου.

Ρεβεγιόν με το 13033

Παραμονή και ανήμερα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, εξετάζεται να γίνονται μετακινήσεις με SMS αλλά και να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία από νομό σε νομό.

Ο περιορισμός των συναθροίσεων εννέα ατόμων θα παραμείνει ενώ δεν θα γίνουν ρεβεγιόν σε καταστήματα και ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα, στις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι την 1η Ιανουαρίου, περιλαμβάνονται:

  • απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό
  • απαγόρευση μετάβασδρομικά κέντρα της χώρας
  • απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων
  • κλειστές οι αίθουσες ξενοδοχείων για ρεβεγιόνης σε χειμερινά θέρετρα
  • κλειστά όλα τα χιονοδρομικά κέντρα

και ίσως απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μέχρι το πρωί της επομένης.

Με πληροφορίες από τον ελληνικό Τύπο

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: