Ο τρόμος έχει κυριαρχήσει τη Βιέννη: «Τουλάχιστον ένας» από τους δράστες διαφεύγει τη σύλληψη

Κόκκινος συναγερμός στη Βιέννη μετά την επίθεση τρομοκρατών στη συναγωγή Stadttempel της πρωτεύουσας της Αυστρίας. Αστυνομικοί ελέγχουν ένα άνδρα. EPA, CHRISTIAN BRUNA




Τουλάχιστον ένας από τους φερόμενους ως δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη διαφεύγει τη σύλληψη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νίχαμερ αργά το βράδυ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

Με βάση όσα ήταν γνωστά ως αυτό το στάδιο, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας διερχόμενος και ένας από τους βαριά οπλισμένους δράστες.

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη ημέρα που έχει βιώσει η Αυστρία εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, προτρέποντας εκ νέου τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Αυστρίας να μείνουν στα σπίτια τους ή σε άλλους ασφαλείς χώρους και να αποφεύγουν να πάνε στο κέντρο ωσότου οι αρχές να σημάνουν λήξη συναγερμού.

«Τουλάχιστον ένας ύποπτος διαφεύγει» τη σύλληψη, είπε.

Ο γενικός διευθυντής δημόσιας ασφαλείας της Αυστρία Φραντς Ρουφ ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη ότι «ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα» και ότι έχουν στηθεί οδοφράγματα στη Βιέννη από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πριν κάνει δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών, η αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF μετέδωσε ότι πολίτες που είχαν παγιδευτεί σε μπαρ κι εστιατόρια άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Σε κάποιους συστήθηκε να διανυκτερεύσουν — χωρίς χρέωση — σε ξενοδοχείο του κέντρου.

Ο Νίχαμερ διευκρίνισε πως πρόκειται να παραχωρήσει νέα συνέντευξη Τύπου στις 06:00 (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει όσον αφορά την εξέλιξη της κατάστασης.

Πληροφορίες από dpa-Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βιέννη, Austria

Νεκροί και τραυματίες στη Βιέννη: Το εξτρεμιστικό Ισλάμ επιτίθεται στην Ευρώπη που …παρακολουθεί!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: