Ο Τραμπ «εκδικείται» τους υπεύθυνους κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ: Συνεχίζει αλλαγές σε θέσεις κλειδιά

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατεβαίνει τα σκαλοπάτια του προεδρικού ελικοπτέρου, στο Λευκό Οίκο. EPA, ALEX EDELMAN




Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος σε θέματα κυβερνοασφάλειας στις ΗΠΑ Κρίστοφερ Κρεμπς, δήλωσε στους συνεργάτες του ότι αναμένει την αποπομπή του, σύμφωνα με δηλώσεις στο Reuters τριών πηγών που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό.

Εργάστηκε για την προστασία των προεδρικών εκλογών από κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις, αλλά προκάλεσε την οργή του Λευκού Οίκου του Τραμπ για τις προσπάθειες να αποκαλύψει κινήσεις παραπληροφόρησης,

Ο Κρεμπς, ο οποίος ηγείται της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας και της Υπηρεσίας Υποδομών Ασφάλειας (CISA) στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δεν απάντησε σε αιτήματα –μέσω μηνυμάτων- για σχολιασμό.

Η CISA και ο Λευκός Οίκος αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, ο Μπράιαν Γουέιρ, βοηθός διευθυντής για την κυβερνοασφάλεια στη CISA, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι υπέβαλε χθες, Πέμπτη, την παραίτησή του. Ο Γουέιρ δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ένας αξιωματούχος που έχει λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό, δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτηση του Γουέιρ προηγούμενα μέσα στην εβδομάδα.

Η παραίτηση αυτή εντάσσεται στην αποχώρηση στελεχών από την αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης για το επόμενο χρονικό διάστημα, που έχει αρχίσει από τότε που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχασε από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι κινήσεις του προέδρου Τραμπ σχετικά με αλλαγές προσώπων στην κυβέρνησή του μεγαλώνουν τις ανησυχίες σχετικά με τη μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν, ενώ έχει διατυπώσει ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, απέπεμψε τον πρώην υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ενώ έχει προχωρήσει σε διορισμούς πιστών σ’ αυτόν προσώπων σε ηγετικές θέσεις στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Με πληροφορίες από reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ο Μπάιντεν κέρδισε και την Αριζόνα και κλείδωσε τους 290 εκλέκτορες ενώ ο Τραμπ… αγνοείται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: