Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην κυβέρνηση: Από την μια τσέπη δίνει ελάχιστα και από την άλλη τσέπη παίρνει πολλά…

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλά κατά τη διάρκεια του «Thessaloniki Helexpo Forum», στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί να επιδοτεί την εργασία επιδοτεί την ανεργία. Αντί να παρέχει ουσιαστική οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και μικρούς επιχειρηματίες τους αφήνει αβοήθητους να πολλαπλασιάζονται τα χρέη τους.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος είχε δηλώσει: Δεν είναι fake news, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Και δεν υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν έστω και έναν άνεργο.

Αντί για όλα αυτά, με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά. Επιβαρύνει όμως σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων.

Στην πραγματικότητα από την μια τσέπη δίνει ελάχιστα και από την άλλη τσέπη παίρνει πολλά από όσους πλήττονται περισσότερο αυτή την εποχή.Ο κ. Πέτσας ας αφήσει τους πανηγυρισμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση αυξάνει τις αποδοχές των εργαζομένων. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ας δουν την πραγματικότητα στην οποία την έχουν αφήσει οι πολιτικές τους να περιπέσει και ας υιοθετήσουν επιτέλους τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να προλάβουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί, έστω και τώρα.

Πέτσας: Δεν είναι fake news, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal