Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τον “πόλεμο”: Και ένα υστερόγραφο για τον διεφθαρμένο γαμπρό του Ερντογάν…

FILE PHOTO: Οι υποστηρικτές του ακούνε καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε μια από τις εκστρατείες «Make America Great Again Victory Rally» στο αεροδρόμιο Richard B. Russell στην πόλη Ρώμη, της Γεωργίας των ΗΠΑ. EPA, BRANDEN CAMP




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Αμερική βαδίζει στο δρόμο της ιστορίας. Αλλά ο δρόμος αυτός είναι βυθισμένος στην αβεβαιότητα καθώς στον κύκλο των «ανθρώπων» του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επικρατούν οι σκληροί. Όχι βεβαίως ότι ο κ. Τραμπ χρειαζόταν τις συμβουλές τους. Οι άνθρωποι του, τον διαβάζουν καλά και βάζουν φωτιά στον εγωϊσμό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στα δικαστήρια, αλλά και στους δρόμους. Ζήτησε από τους συνεργάτες του να ξεκινήσουν άμεσα οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση μεγάλων συγκεντρώσεων στις πολιτείες, όπου οι δύο υποψήφιοι είναι πολύ κοντά σε ψήφους.

Οι συγκεντρώσεις αυτές θα θυμίζουν τα προεκλογικά συλλαλητήρια, καθώς ο στόχος είναι να συμμετέχουν χιλιάδες υποστηρικτές του. Ας μην ξεχνάμε ότι τον ψήφισαν πάνω από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι παρά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι είναι «100% εντός των δικαιωμάτων του» προέδρου Τραμπ για να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα και να εξετάσει τις νομικές επιλογές του.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα φτάσει στο αποτέλεσμα. Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανέβηκε στο τρένο του Προέδρου και θα πληρώσει τις συνέπειες…

  • Ο στόχος του κ. Τραμπ είναι να κινητοποιήσει τους φανατικούς οπαδούς του, που μέχρι τώρα φαίνεται να αποδέχθηκαν την ήττα του με μία παθητικότητα που ο κ. Τραμπ δεν ανέμενε. Δεν αντέδρασαν όπως περίμενε. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την πραγματοποίηση μαζικών διαδηλώσεων, στις οποίες θα απευθυνθεί ο ίδιος στους οπαδούς του.

Σε κάθε πολιτεία, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του, θα αποκαλύπτονται στοιχεία για την απάτη, που υποτίθεται ότι έγινε σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι διαδηλώσεις θα είναι υποστηρικτικές στις προσπάθειες των δικηγόρων που θα προσβάλουν το αποτέλεσμα στα ανώτατα δικαστήρια συγκεκριμένων πολιτειών και στη συνέχεια στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Η νομική ομάδα του κ. Τραμπ, υπό τον δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι, θα ξεκινήσει τον δικαστικό αγώνα από την Πενσιλβάνια, την οποία ήδη έχασε ο κ. Τραμπ, από την Τζόρτζια, όπου επίσης ηττήθηκε και την Αριζόνα, την οποία επίσης, μέχρι της στιγμής, δεν κέρδισε.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος Τραμπ θα παρουσιάσει -σύμφωνα με ισχυρισμούς στελεχών του επιτελείου του- κατάλογο με πολίτες που ψήφισαν αν και είχαν πεθάνει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολίτες που ψήφισαν, αλλά μετά από μέρες απεβίωσαν.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, ο κ. Τραμπ αμφισβητεί το αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα, άρα γι’ αυτόν δεν τελείωσε τίποτα.

  • Πρέπει να σημειώσουμε ότι προέκυψαν και διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της προεδρικής οικογένειας. Οι δυο υιοί του Προέδρου βρίσκονται σε απόλυτη άρνηση και ζήτησαν από τον πατέρα τους να μην δεχθεί το αποτέλεσμα.
  • Ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ φέρεται να διαφωνεί, αν και σήμερα έγινε γνωστό ότι αυτός είχε την ιδέα για τις διαδηλώσεις. Αναφορικά με την Πρώτη Κυρία, έγινε επίσης γνωστό ότι η κ. Μελάνια Τραμπ υποστηρίζει τις αποφάσεις του συζύγου της…

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν δρα ως εκλεγμένος πρόεδρος. Προετοιμάζεται για να αναλάβει τα ηνία της χώρας στις 20 Ιανουαρίου.

Ασχολείται, και είναι το πρώτο θέμα αιχμής, με την αντιμετώπιση της πανδημίας όταν αναλάβει την προεδρία. Το δεύτερο σοβαρό θέμα στην ατζέντα του είναι η ενότητα της Αμερικής. Θα αποδειχθεί πιο δύσκολο και από την πανδημία, τολμώ να γράψω.

Για το θέμα της πανδημίας, έλαβε μέρος σε συνεδρίαση με τα μέλη της ομάδας που θα αναλάβει την αντιμετώπισή της και στη συνέχεια μίλησε στο λαό λέγοντας ότι θα πράξει ότι περνά από το χέρι του για να προστατεύσει τους πολίτες. Το μήνυμα του ήταν ότι θα σταματήσει τον ιό. Να φοράτε μάσκες, παρακάλεσε τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατάλογος με τους πιθανούς υπουργούς είναι έτοιμος. Αναμένεται να επιλέξει ανάμεσα σε 100 και πλέον επαγγελματικά στελέχη. Επίσης έχει συμπληρωθεί ο κατάλογος των πιθανών αξιωματούχων. Περιέχει 4.300 ονόματα. Οι καλύτεροι των καλύτερων…

  • Επειδή η άρνηση του σημερινού προέδρου να αποδεχθεί την ήττα του σημαίνει ότι θα γίνουμε μάρτυρες ενός βρώμικου δικαστικού αγώνα από την πλευρά του, ο κ. Μπάιντεν έχει σχηματίσει τη δική του νομική ομάδα, από γνωστούς δικηγόρους για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που έρχεται.

Πρέπει να καταγράψουμε ότι ο κ. Τραμπ και όσοι τον ακολουθούν σε αυτή την περιπέτεια, είναι πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και τα δικαστήρια θα τους δικαιώσουν. Θα παιχθεί ένα επικίνδυνο παιγνίδι και φοβάμαι πως θύμα δεν θα είναι μόνο η Δικαιοσύνη αλλά και η Δημοκρατία.

Η απόφασή του να προσβάλει τις εκλογές και στους δρόμους είναι πρωτόγνωρη για την αμερικανική εσωτερική πολιτική. Προσπαθεί να δείξει ότι στην Αμερική συντελείται μία «επανάσταση» που θα αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι το πιστεύει. Η αντίδραση του άρχισε να ξυπνά τις «συνειδήσεις» των οπαδών του και ήδη σημειώθηκαν κινήσεις στις επίμαχες πολιτείες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτουν μόνο αυτοί όπλα. Έχουν, και τα δείχνουν, και οι αντίπαλοι του.

ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, φαίνεται ότι έχει σχέση και με κινήσεις που γίνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τις αμερικανικές δικαστικές αρχές στη Νέα Υόρκη. Ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, και μέχρι την Κυριακή υπουργός Οικονομικών είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση της HalkBank, της αμαρτωλής τουρκικής τράπεζας που ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την κυβέρνηση του Ιράν. Ξέπλενε, βεβαίως, έναντι …αμοιβής! Το όνομα του Αλμπαϊράκ βρίσκεται στο κατηγορητήριο. Γνωρίζει όλες τις βρωμιές του Ταγίπ Ερντογάν. Και κρατείστε το…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Τα πράγματα είναι… απλά: Θα καλέσει ο κ. Τραμπ τους οπαδούς του στην Ουάσιγκτον; Με τα όπλα τους;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: