Ο Λευκός Οίκος, ο Τζο Μπάιντεν και ο Γκουτέρες “στέκουν στο πλευρό” του λαού της Αυστρίας

File photo: O Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον. EPA, Stefani Reynolds




Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια στη Βιέννη χθες βράδυ, διαβεβαιώνοντας πως οι Αμερικανοί προσεύχονται για τους πολίτες της Βιέννης.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για το μίσος και τη βία (…). Στέκουμε στο πλάι της Αυστρίας, της Γαλλίας, κι όλης της Ευρώπης στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε ο Ο’ Μπράιεν.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες Δευτέρα, ενώ συνέχιζε την προεκλογική του εκστρατεία στο Πίτσμπεργκ (Πενσιλβάνια), αυτή που αποκάλεσε «φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση» στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

«Πρέπει όλοι μας να ορθώσουμε ενωμένοι το ανάστημά μας μπροστά στο μίσος και τη βία», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας χθες Δευτέρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, «ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης της Βιέννης, όπου αναφέρθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε πολλά σημεία». Ο Γκουτέρες «εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των νεκρών και «εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις αυτές και επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αυστρίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες από dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, United Nations

Νεκροί και τραυματίες στη Βιέννη: Το εξτρεμιστικό Ισλάμ επιτίθεται στην Ευρώπη που …παρακολουθεί!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: