Ο καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

FILE PHOTO: Έντονη βροχόπτωση. ΑΠΕ – ΜΠΕ




Έντονες βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν έως το πρωί σήμερα στην Κρήτη. Τα μεγαλύτερα ύψη που κατέγραψε το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr ήταν στο Τζερμιάδο Λασιθίου (55 χιλιοστά), στο Φουρφουρά Ρεθύμνου (43) και στον Πλακιά Ρεθύμνου (40).

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές, κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Εύβοια, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται και πάλι στην Κρήτη. Μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει, έως το απόγευμα, στα Νότια Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα.

Ισχυροί έως θυελλώδεις 6-8 μποφόρ θα παραμείνουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και σήμερα. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 12-15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 13-16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βόρειοι 5 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Στον Νότιο Ευβοϊκό το μεσημέρι και απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Με πληροφορίες από meteo.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθλήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η Μέρκελ αναμένει έναρξη εμβολιασμών εναντίον του νέου κορωναϊού πιθανόν από τον Δεκέμβριο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: