Ο ελληνισμός της Αιγύπτου τίμησε στο Κάιρο τα εκατό χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

File Photo: Ξεχωριστό στολίδι για την ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο αποτελεί το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου. Photo via Youtube




Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, ο ελληνισμός της Αιγύπτου τίμησε στο Κάιρο τα εκατό χρόνια (8 Νοεμβρίου 1920) από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Η εκδήλωση έγινε στο χώρο όπου έζησε ο Άγιος, στην περιοχή Χαμζάουι της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όταν υπηρέτησε στην Αλεξανδρινή Εκκλησία ως Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου.

«Ο Άγιος Νεκτάριος έδωσε ψυχή και σώμα σε αυτήν την παροικία», τόνισε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, μιλώντας για τον Άγιο Νεκτάριο, που σέβεται και αγαπά ιδιαίτερα ο Ελληνισμός του Καΐρου, όπως είπε, «σαν συμπάροικος που και κείνος υπήρξε κάποτε», μιλώντας στην ακολουθία του Εσπερινού, που τελέστηκε μπροστά από το μικρό ναό που έχει κτισθεί κάτω από το σπίτι που ο Άγιος Νεκτάριος έζησε.

Εκεί, όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν τα έπιπλά του, τα κειμήλιά του, οι φωτογραφίες του. Η μορφή του Αγίου, ως Μητροπολίτου, δεσπόζει στο σπίτι του, όπου εκτίθενται διάφορα προσωπικά του είδη και όπου ο προσκυνητής βλέπει ορισμένα άμφιά του, το κρεβάτι του, το μοναχικό του σχήμα, το προσκυνητάρι του, τα κομποσχοίνια του και απότμημα από τα Λείψανά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ανταπόκριση Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η ευχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στους Έλληνες για τη μάχη με τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: