Ο εκβιασμός των διεφθαρμένων: Γιατί ξαφνικά αυτή η “πρεμούρα” να κλείσουν το Κυπριακό προς όφελος της Τουρκίας;

FILE PHOTO: Ο …ηγέτης προηγείται του υποτακτικού. Ο ισλαμιστης πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αντιμετωπίστηκε «μουδιασμένα» από το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, η εισβολή του νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Βλέπετε, και οι μεν, του λεγόμενου «απορριπτικού μετώπου», και οι δε, της «όποιας λύσης», για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ήταν βέβαιοι ότι ο ισλαμο-εθνικιστής ηγέτης της Τουρκίας, δεν θα παραβίαζε το «άβατο» της Αμμοχώστου. Το παράνομο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, είναι ακόμα μία μεγάλη αποτυχία του συστήματος που διοικεί το νησί και το οδηγεί συστηματικά στην καταστροφή.

Κάντε τον κόπο να πάτε πίσω στην ιστορία. Μελετήστε που είμασταν και που φτάσαμε. Και θα έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα για την καταστροφική πορεία που συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Η παράνομη επίσκεψη του Ερντογάν προκάλεσε και φρενίτιδα δηλώσεων για την …ανάγκη να κλείσει το Κυπριακό. Προς όφελος της Τουρκίας φυσικά. Ο άβουλος γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απαιτεί την πραγματοποίηση της πενταμερούς, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβιβαστεί σε κοινότητα για να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν. Και αυτό, δυστυχώς, το αποδέχεται η Λευκωσία και μαζί της και η Αθήνα. Μέγα λάθος.

Στη συνέχεια, η Κύπρος και η Ελλάδα που βρίσκονται σε καθημερινό εκβιασμό από τα πολεμικά πλοία του Ερντογάν, θα οδηγηθούν σε συνομιλίες -σε νέο Κραν Μοντανά- για να συμφωνήσουν στην παράδοση της Κύπρου. Ντροπής πράγματα…

Μου έκανε κακή εντύπωση η αντίδραση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, για την παράνομη «επίσκεψη»(!) του Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, όταν δεν ασχολείται με τα δικά του εσωτερικά θέματα και προβλήματα και την εκστρατεία διαδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ανεβαίνει στον άμβωνα, και πετάει μία από τις βαρύγδουπες κουβέντες που εκτοξεύει σαν χρησμούς:

  • Τι είπε το στόμα του; μέσες-άκρες ότι αν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, θα τερματιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου (προφανώς και της Ελλάδας).

Όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζω του έσουρα πολλά, αλλά αφελή δεν τον χαρακτήρισα. Ούτε και τώρα θα το κάνω. Διότι η αφέλεια οδηγεί στην απόλυτη βλακεία.

Ζητά από τον κ. Αναστασιάδη, ότι ακριβώς και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, με τον οποίο στο Κυπριακό είναι «συνεταιράκια»: Να «αυτοκτονήσει». Του ζητά να πάει σε συνομιλίες με ενεργό τον μόνιμο τουρκικό εκβιασμό και να υπογράψει τον υποτιθέμενο συμβιβασμό στη βάση του κειμένου του Κραν Μοντανά, που δικαιώνει την Τουρκία σε όλα.

Τι εισηγείται; Να πάρει τον έλεγχο όλης της Κύπρου η Τουρκία με την υπογραφή του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος στη συνέχεια θα πάει στο σπίτι του να παίζει με τα εγγόνια του, και η Κύπρος και ο λαός της θα υποφέρουν. Ο Ελληνισμός του νησιού θα συρρικνώνεται και οι Τούρκοι θα αυξάνονται και θα πληθύνονται.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση θα μας οδηγήσουν οι συμβουλές των ηγετών του δεξιού ΔΗΣΥ και του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ. Οι οποίοι διασπείρουν τον τρόμο στους πολίτες, ότι δηλαδή, αν δεν δεχθούμε το «συμβιβασμό» στο πλαίσιο του διαλόγου, θα μας τον επιβάλουν οι Τούρκοι με πόλεμο. Και δεν ντρέπονται, και χαίρονται για την τραγωδία των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, διότι την χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες της Κύπρου.

  • Αυτή την πολιτική θα υλοποιήσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αν καταφέρει να διαδεχθεί τον κ. Αναστασιάδη; Ή άλλα θα λέει στη βάση του κόμματος, που στην πλειοψηφία της είναι οι λεγόμενοι «εθνικόφρονες» αν και πολλοί δραπέτευσαν ήδη στο εθνικιστικό ΕΛΑΜ, και άλλα στην ελίτ του ΔΗΣΥ, που αποτελείται από τους λεγόμενους «εθνομηδενιστές»… Έχει καταντήσει μία παράταξη …«κωμωδία», επιδιώκοντας να ικανοποιήσει το συνονθύλευμα ιδεολογιών, από το οποίο αποτελείται.

Με το σημερινό ΑΚΕΛ δεν ξέρω αν πρέπει να ασχολείται κανείς. Διότι μονάδες καλές έχει, που σκέφτονται σωστά και στο εθνικό θέμα. Και δεν πρέπει να ασχολούμαστε διότι έφτασε στον πάτο. Πιστεύει την προπαγάνδα των Τούρκων και των Ηνωμένων Εθνών και απορρίπτει όποιες θέσεις εξέφρασαν για το Κραν Μοντανά ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Άνδρος Κυπριανού είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να διώξει τον κ. Κοτζιά διότι δεν του άρεσαν οι εθνικές θέσεις του. Αυτοί οι πολιτικοί κυβέρνησαν και θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν την Κύπρο. Δεν υπάρχει σωτηρία, θα πείτε.

Υπάρχει… Εάν τους «κοντύνουν» οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια αν τους τιμωρήσουν στις προεδρικές εκλογές.

Επιστρέφοντας στο θέμα της τουρκικής εισβολής στην Αμμόχωστο, θα κρατήσω την απόλυτη αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Ενώ ο Ερντογάν είναι ανοικτό βιβλίο, το σύστημα δεν μπορεί να τον διαβάσει και να τον αναλύσει. Ενώ είναι τόσο προβλέψιμος.

Το δεύτερο, και πιο σημαντικό για μένα, είναι η άθλια στάση του Υπάτου Αρμοστή της Βρετανίας. Και δεν πρόκειται για μία δική του απόφαση να στηρίξει απόλυτα τους Τούρκους εισβολείς και καταχτητές. Πρόκειται για κεντρική πολιτική της Βρετανίας. Μην παραμυθιάζεστε. Οι Βρετανοί δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την ήττα τους από τους αντάρτες της ΕΟΚΑ.

  • Οι δηλώσεις του είναι υβριστικές για τον κυπριακό λαό. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να τον καλέσει και να του τα πει από την καλή και την ανάποδη. Αν το έπραξε -που θα το γνωρίζαμε- απολογούμαι. Αν όμως, δεν τον ενόχλησε αναγκάζομαι να αφήνω μυαλό μου να υποψιάζεται.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, ως γενική υπενθύμιση αυτό που σημείωσα την περασμένη εβδομάδα, και τα «παιδιά» του κ. Νεοφύτου το εξέλαβαν ως αιχμή για τον ίδιο. Είναι μία γενική αναφορά και παρακαλώ έτσι να διαβαστεί:

Η μαγική λέξη στην Κύπρο είναι η …διαφθορά. Όταν εκβιάζεται ο διεφθαρμένος άνθρωπος, ιδιαίτερα ο πολιτικός, πουλά και τη μάνα του. Πόσο μάλλον την Πατρίδα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Ο Ερντογάν στο τέλος θα στείλει στα δικαστήρια τον κ. Τραμπ: Ένα ακόμα υστερόγραφο στους οπαδούς του Προέδρου των ΗΠΑ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: