Ο χορός του (πολιτικού) “θανάτου” του Ντόναλντ Τραμπ: Και ένα υστερόγραφο στους Έλληνες οπαδούς του…

Οι διαδηλωτές, τους οποίους ο πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει “αριστερούς τρομοκράτες, διαδηλώνουν από την 3η Νοεμβρίου έξω από τον Λευκό Οίκο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τελικά, την πήρε την λάθος απόφαση: Αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, πριν το γνωρίζει ο αμερικανικός λαός. Διότι πολύ περισσότερο απ’ όλους, ο ίδιος σαν ηγέτης της χώρας, γνωρίζει τις εκλογικές διαδικασίες. Πρέπει να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος.

Φανταστείτε να μην του άλλαζαν γνώμη οι σοβαροί του συνεργάτες και να ανακήρυσσε τη νίκη του πριν κλείσουν οι κάλπες. Η αμφισβήτηση του αποτελέσματος πριν καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι χαρακτηρίζεται -και είναι- συνταγματική εκτροπή. Πως μπορεί να εκλεγεί ένας Πρόεδρος ή ένας πρωθυπουργός σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη, αν δεν μετρήσουν όλα τα «κουκιά». Δεν γίνεται…

Τις κατηγορίες για εκλογική απάτη και νοθεία, δεν μπορούμε ούτε να τις συζητήσουμε, ούτε να τις κρίνουμε. Πόσο μάλλον τα δικαστήρια. Πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Αν τις έχει και τις αποδεχθεί το δικαστήριο, θα τον χειροκροτήσουμε.

Διότι είναι εύκολο, ο καθένας να κάνει πανηγύρια όταν αφήνει τη γλώσσα του και το μυαλό του, να πάνε …περίπατο.

  • «Τρέχει», λοιπόν, στα δικαστήρια, αμφισβητεί το αποτέλεσμα, αντί να περιμένει την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και μετά να αντιδράσει. Μέγα λάθος και θα του κοστίσει στη συνέχεια. Νομίζετε θα είναι εύκολη γι’ αυτόν η τελετή της ορκωμοσίας του κ. Μπάιντεν, αν εκλεγεί, στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Όπως δείχνουν τα πράγματα «επί του εδάφους» σε διάφορες επίμαχες πολιτείες, η προσφυγή στα δικαστήρια, μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Διότι, όπως τονίσαμε πολλές φορές, όταν ομιλεί ο λαός, οι πολιτικοί πρέπει να στέκονται προσοχή και να παίρνουν το μήνυμα. Αυτό κάνει ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν. Τον είδατε και τον ακούσατε… Επαναλαμβάνει ότι περιμένει με υπομονή (και αγωνία, φαντάζομαι) το τελικό αποτέλεσμα, που δείχνει να του …χαμογελά!

Το επιτελείο του κ. Μπάιντεν ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, διότι αυτό πρέπει να γίνεται σε τούτες τις περιπτώσεις. Που είναι βεβαίως η είσοδος στο Λευκό Οίκο, στις 20 Ιανουαρίου, εφόσον ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, που νομίζω ότι θα γίνει σύντομα και εφόσον δεν εισέλθει η χώρα σε δικαστική περιπέτεια, αν και θα αποδειχθεί δύσκολη περισσότερο για τον Πρόεδρο Τραμπ. Οι σοβαροί άνθρωποι προετοιμάζονται για την περίπτωση κατά την οποία κληθούν να κυβερνήσουν με βάση τη ψηφοφορία.

Όπως υποστηρίζει το Επιτελείο του κ. Μπάιντεν, αν κερδίσει την πολιτεία της Νεβάδα θα πιάσει το μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων και θα εκλεγεί Πρόεδρος. Λένε και κάτι άλλο που προκαλεί εντύπωση: ότι δεν θα είναι πρόεδρος με 270 εκλέκτορες, αλλά με πολλούς περισσότερους.

Τις τελευταίες ώρες ο κ. Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στη Νεβάδα. Εικάζω ότι ο κ. Τραμπ δεν θα δεχθεί με τίποτα το αποτέλεσμα. Δεν μου άρεσε καθόλου η εμφάνιση με ύφος χιλίων Καρδιναλίων ενός εκ των πρώην αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών για να ηγηθεί των προσπαθειών του κ. Τραμπ να σταματήσει η καταμέτρηση και να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα. Γενικά γίνονται πολλά, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το σπίρτο για συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων: των ακροδεξιών και αυτών που ο κ. Τραμπ χαρακτηρίζει «αριστερούς τρομοκράτες».

Οι επιτελείς του κ. Μπάιντεν φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι θα κερδίσουν και την πολιτεία της Τζόρτζια, όπου η διαφορά των ψήφων είναι μόλις στις 13 χιλιάδες. Την Τετάρτη η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη.

  • Υποστηρίζουν επίσης ότι είναι δική τους και η Πενσιλβάνια. Η αλήθεια είναι ότι οι ψήφοι που καταμετρώνται τις τελευταίες 24 ώρες, στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον κ. Μπάιντεν. Επίσης η καταμέτρηση των τελευταίων ψήφων αφορά μπλέ, όπως τις χαρακτηρίζουν, περιφέρειες. Ανήκουν στους Δημοκρατικούς.

Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι αυτή τη στιγμή 101 χιλιάδες. Την Τετάρτη ήταν 220 χιλιάδες. Την Τρίτη ήταν 550 χιλιάδες. Η εκστρατεία του κ. Μπάιντεν επιμένει και τώρα, ότι θα ηττηθεί ο κ. Τραμπ και σε αυτή την πολιτεία.

Η Αριζόνα θεωρείται δεδομένη. Φαίνεται δύσκολο για τον σημερινό Πρόεδρο να ανατρέψει το αποτέλεσμα εκεί. Και πρέπει στο σημείο αυτό, να ενημερώσουμε ότι η νίκη του Μπάιντεν σε αυτή την πολιτεία, χαρακτηρίζεται ως η εκδίκηση από τον τάφο του Τζον Μακέιν. ‘Ενας ήρωας του Βιετνάμ, που έγινε γερουσιαστής, ένας σημαντικός άνθρωπος, κυνηγήθηκε από τον κ. Τραμπ ακόμα και μετά τον θάνατο του. Η σύζυγός του και τα παιδιά ορκίστηκαν «εκδίκηση». Και κάλεσαν τους οπαδούς του Τζον Μακέιν να υποστηρίξουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο.

Από την πλευρά του ο κ. Τραμπ φέρεται να δρα και να αντιδρά ως «ταύρος εν υαλοπωλείο». Έβγαλε μπροστά τον δικηγόρο του, Ρούντι Τζουλιάνι, τον αδιάντροπο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι η σύγκρουση με τους Δημοκρατικούς θα κατέβει στο πεζοδρόμιο. Θα κυλιστούν στη λάσπη…

Όπως έχουμε αναφέρει, ο στόχος του επιτελείου του κ. Τραμπ είναι -αν απαιτηθεί- να απευθυνθεί και να νικήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά θέλει να κερδίσει και στο επίπεδο της κοινής γνώμης. Τον υποστηρίζει ένα ποσοστό της τάξης του 47,9%. Είναι δικοί του αυτοί οι ψήφοι, πιστοί οπαδοί, που θα τους χρησιμοποιήσει στις επόμενες πολιτικές περιπέτειές του, καθώς και να χάσει, δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η τελευταία πολιτική πράξη του.

  • Οι ειδικοί -διότι εμείς δεν είμαστε- αλλά και το επιτελείο του κ. Μπάιντεν, υποστηρίζουν ότι ο κ. Τραμπ δεν έχει καμία τύχη στα δικαστήρια. Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε πριν διαβάσουμε την τελική απόφαση των δικαστών. Από την άλλη πλευρά δεν γνωρίζουμε τη τελική απόφαση του κ. Τραμπ. Θα επιμείνει και θα καταφύγει στα δικαστήρια; Ή θα λογικευθεί;

Ως γνωστό αλλάζει τη γνώμη του όπως τα πουκάμισά του.

Θα ήθελα να επαναλάβω για τον κ. Τραμπ, διότι τείνουν εδώ στην Αμερική να ασχολούνται μόνο με τα αρνητικά του, που όντως είναι πολλά.

Σε τούτη την εκλογική μάχη, το πάλαιψε μόνος του. Δεν είχε βοήθεια από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και είχε απέναντι του το σύνολο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Προσπαθώ πάντα να είμαι δίκαιος. Σε μερικές περιπτώσεις, οι δημοσιογράφοι ξέχασαν εντελώς τη δεοντολογία.

Παρ’ όλα αυτά, έχει μαζί του σχεδόν τη μισή Αμερική. Ποιος περίμενε, μετά την ασθένειά του, ότι θα έφτανε μέχρι εδώ. Κατά τη γνώμη του, απέδειξε -πέρα από συμπάθειες και αντιπάθειες- ότι γι’ αυτά που πιστεύει μάχεται μέχρι το τέλος. Και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βεβαίως, σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, που δέχονται άνευ προηγουμένου απειλές από την Τουρκία, αποδείχθηκε άφιλος και συμφεροντολόγος. Σε πολλά θέματα, και βεβαίως και στα δικά μας, έδωσε τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ταγίπ Ερντογάν. Οι Έλληνες οπαδοί του, που τις τελευταίες δύο μέρες με καθυβρίζουν στα κοινωνικά δίκτυα, ξέχασαν αυτή την απαράδεκτη πτυχή της προεδρίας του. Δεν θα κατέβω στο …επίπεδό τους. Αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι με τη στάση του ενθάρρυνε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας να επιτεθεί στις χώρες που αγαπάμε: Την Ελλάδα και την Κύπρο.

Και με λύπησε πολύ και άλλο ένα συμβάν: Μιλώντας με επιτυχημένο επιχειρηματία της πρώτης γενιάς, και πολυεκατομμυριούχο, άκουσα ότι ψήφισε τον κ. Τραμπ επειδή δεν φορολογεί τους πλούσιους. Πάνω απ’ όλα το προσωπικό όφελος, όχι το συμφέρον της Πατρίδας.

Δεν περιμένω ότι ο κ. Μπάιντεν, αν εκλεγεί, θα διατάξει τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τα πολεμικά πλοία, τα ερευνητικά και τα γεωτρύπανα του Ερντογάν στο Καστελόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ. Αλλά, και το υπογράφω, θα βρει τον τρόπο να τον σταματήσει. Ο Ερντογάν θεωρεί προσωπικό του εχθρό τον Δημοκρατικό υποψήφιο. Πιστεύει και σήμερα ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, και ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σχεδίασαν το πραξικόπημα εναντίον του. Το οποίο, και πρέπει να μην το ξεχάσουμε, ήταν ένα σικέ πραξικόπημα. Δεν του φταίει καθόλου η Αμερική…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα λυπηθεί την Αμερική: Ο διεφθαρμένος Τραμπ εξευτέλισε το διεφθαρμένο σύστημα των Δημοκρατικών…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: