Ο χειμώνας με τα μέτρα, η άνοιξη με το εμβόλιο: Τι λένε οι επιστήμονες Παυλάκης και Κούβελας [video]

File Photo: Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένους άνω των 12 ετών.  EPA, LUIS TEJIDO




Το εμβόλιο είναι για την άνοιξη και τον χειμώνα θα τον περάσουμε με τα υπάρχοντα μέτρα, όπως το lockdown και όσον αφορά στην Pfizer, σημείωσε πως είναι μια εταιρεία που δεν έχει συνάψει συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχει πάρει λεφτά από κράτη της Ε.Ε., όπως άλλες εταιρείες.

Αυτά τόνισε σήμερα το πρωί μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και το OPEN TV ο ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr ο κ. Παυλάκης τόνισε πως η νέα τεχνολογία των γενετικών εμβολίων είναι ασφαλής, δεν επηρεάζει το γενετικό μας υλικό και πως τα γενετικά εμβόλια είναι από τα πιο γρήγορα. Τέλος, σημείωσε πως στην κούρσα για την παρασκευή εμβολίου υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πάνω από 7 σκευάσματα.

Παράλληλα, ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, τόνισε στην ίδια εκποπή: «Έχει όντως τελειώσει η ανακάλυψη, το αποτέλεσμα είναι τελειωτικό μάλλον. Τέλος Φεβρουαρίου περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Επίσης, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε μαζικούς εμβολιασμούς πριν από το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε πως η πρώτη ομάδα που εμβολιάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι υγειονομικοί, ενώ εξήρε την Pfizer και τον Αλβέρτο Μπουρλά, για το γεγονός πως επένδυσε τα λεφτά της εταιρείας στην έρευνα για το εμβόλιο και δεν χρησιμοποίησε λεφτά κρατών.

Σημειώνεται πως οι ανακοινώσεις των εταιρειών Pfizer και Biontech για το εμβόλιο του κορωναϊού γέμισαν ελπίδα και αισιοδοξία τη διεθνή κοινότητα καθώς η γνωστοποίηση εκ μέρους των δύο εταιριών οι οποίες εργάζονται από κοινού στην παραγωγή για το ότι το σκεύασμά τους είναι αποτελεσματικό κατά 90% τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΥΓΕΙΑ

Με πληροφορίες από OpenTV και ethnos.gr
Αθήνα, Ελλάδα

Οι ελπίδες όλου του κόσμου στα χέρια ενός Έλληνα, που μας έκανε υπερήφανους: Ιστορική μέρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: