Νότια Αυστραλία: Ένα ψέμα την οδήγησε σε… lockdown – Αίρονται οι απαγορεύσεις από αύριο

File Photo Ένας οδηγός λεωφορείου σε ένα άδειο όχημα κατά την πρώτη μέρα του lockdown στην Αδελαϊδα της Νοτίου Αυστραλίας EPA/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT μέσω ΚΥΠΕ
«Καπνούς» λέει ότι βγάζει ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Στίβεν Μάρσαλ, καθώς η ψευδής κατάθεση ενός ασθενούς με Covid-19 οδήγησε 1.800.000 πολίτες σε σκληρό γενικό αποκλεισμό, έστω και για τρεις ημέρες.

Ο ασθενής είπε στην ομάδα ιχνηλάτησης ότι κόλλησε τον ιό όταν αγόρασε πίτσα από ένα κατάστημα που είχε διαπιστωμένο κρούσμα. Αυτό οδήγησε τις αρχές σε λάθος συμπεράσματα, καθώς υπέθεσαν ότι το στέλεχος αυτό του ιού μεταδίδεται ραγδαία μέσα σε 24ωρες και έπρεπε να ιχνηλατήσουν εκατοντάδες πελάτες και τις επαφές τους.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ο ασθενής εργαζόταν στην πιτσαρία και το απέκρυψε. Άρα κόλλησε μέσα στο λογικό χρονοδιάγραμμα επώασης του ιού και δεν πρόκειται για πιο επιθετική μετάλλαξη.

Παρά τα χιλιάδες τεστ που διενεργήθηκαν, χθες δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα και σήμερα μόλις τρία. Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσε πως θα άρει τα περιοριστικά μέτρα από αύριο.

Με πληροφορίες από ert.gr,  Έμμα Παπαεμμανουήλ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Σε αυτά τα μέρη είναι πιθανότερο να κολλήσει κανείς κορωνοϊό: Το παράδειγμα της Bρετανίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: