Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη με 11 κρούσματα σε γηροκομείο στον Άγιο Βασίλειο

Στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ για το γηροκομείο. Photo via OpenTV




Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη σήμανε ύστερα από τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού σε γηροκομείο στον Αγιο Βασίλειο. Σύμφωνα με το Open TV, 10 από τους 55 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί, καθώς και μία νοσηλεύτρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια διαγνώστηκε με κορονοϊό, αφότου αρχικά ήταν αρνητική στο πρώτο τεστ που έκανε, καθώς παρουσίασε συμπτώματα. Οι τρόφιμοι του γηροκομείου υποβλήθηκαν όλοι σε τεστ την Παρασκευή.

H ανησυχία εντείνεται αφού και πάλι σήμερα με βάση τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο έφτασε τα 483 περιστατικά.

Πάντως νωπές είναι οι μνήμες από τις δύο περιπτώσεις με μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι και τον Εύοσμο, και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, όπου νόσησαν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21 έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από το OpenTV και το ethnos.gr

Διπλό αρνητικό ρεκόρ με 35 νεκρούς και 228 διασωληνωμένους: 1.914 νέα κρούσματα, πρώτη με 483 η Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: