Νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στην Κύπρο

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου παραχωρούν κοινή συνέντευξη Τύπου. KYΠΕ/ΓΤΠ – Σ. Ιωαννίδης




Νέο πακέτο στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργοδοτούμενων ανακοίνωσαν ο Υπουργός Οικονομικών Κωσταντίνος Πετρίδης και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν σχέδιο επιδότησης εργαζομένων, σχέδιο επιδότησης επιχειρήσεων, που τελούν υπό υποχρεωτική πλήρη αναστολή, όπως και εξάμηνη παράταση του σχεδίου επιδότησης επιτοκίων για νέα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Όπως ανέφερε η κ. Αμιλιανίδου τα σχέδια τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα εκτιμάται ότι θα κοστίσουν στο κράτος επιπρόσθετα γύρω στα €30 εκατ. το μήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιβολή αποκοπών από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η πολιτική μας αυτή την στιγμή είναι αυτή της στήριξης της ιδιωτικής κατανάλωσης, σημειώνοντας ότι «δεν φτάσαμε στο σημείο των περικοπών» και ότι κάτι τέτοιο θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις στη εγχώρια κατανάλωση.

Ο κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι «η ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας, η συνέχιση μιας ευέλικτης, στοχευμένης, συνετής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, η πλήρης εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών εργαλείων, αλλά και ο προσαρμοσμένος για την αντιμετώπιση της πανδημίας προϋπολογισμός του 2021, αποτελούν τα όπλα μας για αντιμετώπιση και αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συνάντηση Σπέχαρ – Τατάρ: Οδηγός τα ψηφίσματα Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ για Κυπριακό και Βαρώσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: