Νέες πληροφορίες για τον δράστη της Βιέννης: 20χρονος με καταγωγή από Αλβανία

Στιγμιότυπο από τα βίντεο φρίκης που είδαν το φως της δημοσιότητας.




Νέες πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη της Βιέννης έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκδότη της αυστριακής εφημερίδας Falter, o δράστης της επίθεσης είναι ένας 20χρονος οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης έχει αλβανική καταγωγή.

«Έχω ερευνήσει μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρομοκράτη. Το όνομά του είναι Kurtin S., γεννήθηκε το 2000, ήταν 20 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιέννη και έχει αλβανικές ρίζες. Οι γονείς του προέρχονται από τη Βόρεια Μακεδονία και έχει φανερές σχέσεις με τον ισλαμισμό», έγραψε ο εκδότης της αυστριακής εφημερίδας Florian Klenk και πρόσθεσε τα εξής:

 

«Ήταν στο ραντάρ των αρχών επειδή ήταν ένας από τους 90 περίπου αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία. Τον εμπόδισαν να το πράξει τον Ιούλιο. Η αστυνομία δεν πίστευε ότι μπορεί να σχεδιάζει τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη».

 

Χαροπαλεύουν επτά τραυματίες

Επτά από τους τραυματίες της επίθεσης στη Βιέννη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει, όπως μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο εκπρόσωπο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, κυρίως με τραύματα από σφαίρες και κοψίματα, δήλωσε η εκπρόσωπος. Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ενισχυμένοι έλεγχοι τέθηκαν σε ισχύ στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση και στο πλαίσιό τους διεξάγονται σημαντικές έρευνες για υπόπτους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στη Βιέννη: 5 οι νεκροί, 17 τραυματίες – Ισλαμιστής ο δράστης [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: