Μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού: Εξάρθρωση παρανόμου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

File Photo: Μετανάστες στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. EPA, VANGELIS PAPANTONIS




Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές, αναφέρει σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το πρακτορείο Associated Press.

Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δραστηριότητα στην Κω, μεταφέροντας ανθρώπους από την απέναντι τουρκική ακτή προς το νησί και διευκολύνοντας την κίνησή τους προς την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή, η σύλληψη πέντε αλλοδαπών στην πρωτεύουσα του νησιού οδήγησε στη διεξαγωγή έρευνας, μετά από την οποία συνελήφθησαν τέσσερεις Έλληνες, ηλικίας μεταξύ 29 και 48, καθώς και ένας αλλοδαπός 25 ετών, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο αλλοδαπός υπήκοοος και ένας από τους Έλληνες συλληφθέντες ρύθμιζαν τις λεπτομέρειες της μετάβασης των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, την ίδια στιγμή που δυο από τους άλλους Έλληνες παρείχαν κατάλυμα σε ξενοδοχεία σε αυτούς που έφταναν.

Τρεις αλλοδαποί κάτω των 18 ετών βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τους υπόπτους κατά τη διάρκεια έρευνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού.

Το άρθρο αναφέρει πως η διαδρομή μέσω Ελλάδας αποτελεί δημοφιλή διαδρομή για ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις, η πλειοψηφία των οποίων περνούν στα ελληνικά νησιά από τις τουρκικές ακτές.

Το Σεπτέμβριο, οι ελληνικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε 35 αλλοδαπούς, 33 εκ των οποίων μέλη ΜΚΟ. Κατηγορούνται πως διευκόλυναν την λαθραία είσοδο μεταναστών στη Λέσβο.

ΠΗΓΗ: AP, Greek authorities break up migrant smuggling ring

Ξεπουλάνε μπρόκολα και πορτοκάλια στις λαϊκές αγορές: Τα “φάρμακα” της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: