Μέχρι και ένα χρόνο προστασίας από κορωναϊό δίνει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech

File photo: Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν. KYΠΕ




Το εμβόλιο της εταιρείας BionTech και της Pfizer μπορεί να προστατεύσει τον άνθρωπο από τον κορωναϊό, ακόμη και ένα χρόνο.

Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα Marca, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, ο τουρκικής καταγωγής Ουγκούρ Σαχίν.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, “το εμβόλιο μπορεί να μας προστατεύσει για τουλάχιστον ένα έτος. Ναι, πιστεύω πως το εμβόλιο αυτό μπορεί να σταματήσει την πανδημία”.

Επίσης, στελέχη της ίδιας εταιρείας, που έχει έδρα στο Μάινς της Γερμανίας και συνεργάζεται με την αμερικανική Pfizer, δηλώνουν πως οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη θα είναι δυνατοί από τις αρχές του 2021.

Υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο αυτό, καθώς πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνολογία εμβολίου, που “αφυπνίζει το ανθρώπινο αμυντικό σύστημα”.

Σε άλλη του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα FAZ, ο Σαχίν επισημαίνει πως “υπολογίζουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα μπορέσουμε να παραδώσουμε ένα μεγάλο μέρος των 200 εκατομμυρίων δόσεων στις χώρες της Ευρώπης και άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ”.

Παρόλο αυτά δεν απέκλεισε λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην παρασκευή και διανομή του.

 

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Παντελής Βαλασόπουλος/ΓΒΑ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης γιατρών για Covid-19, ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: