Με την ταινία μεγάλου μήκους «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, η Ελλάδα συμμετέχει στο 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Καΐρου

Ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου (CIFF) Mohamed Hefzy (2-R) μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο της Αιγύπτου. EPA, MAHMOUD AHMED




Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και προστασίας από τον κορονοϊό, η Αίγυπτος θα πραγματοποιήσει το 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καΐρου, με την Ελλάδα να συμμετέχει με μία άκρως επίκαιρη ταινία μεγάλους μήκους: τα «Μήλα».

Μία πρωτότυπη ιστορία με ήρωα έναν άνδρα που πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη όπου ξαφνικά γίνεται αντιληπτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά, με το φαινόμενο να αποκτά στοιχεία πανδημίας για πολύ κόσμο. Ένας άνδρας γύρω στα 40 ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Στο διάβα του, βρίσκει και άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και το αντιμετωπίζουν από κοινού.

Η 90λεπτη ελληνική ταινία, μία φετινή κοινή ελληνο-πολωνικο-σλοβενική παραγωγή, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανοράματος Κινηματογράφου, σε χώρο της Όπερας του Καΐρου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Συνολικά στη φετινή διοργάνωση του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου θα παρουσιαστούν 83 ταινίες από 43 χώρες.

Η διοργάνωση, που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 10 Δεκεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη του είδους της κινηματογραφική διοργάνωση στη Μέση Ανατολή.

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και με εξαιρετικά περιορισμένες θέσεις για το κοινό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Star Wars: Πέθανε ο πρώτος ηθοποιός που φόρεσε την στολή του Darth Vader

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: