Με αυτόν τον Ερντογάν και αυτόν τον Τατάρ θέλουν να συνομιλήσουν η Λευκωσία και η Αθήνα;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, και τις συζύγους τους, στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να βάλει και επισήμως τέλος στην προσπάθεια δεκαετιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι η Αγκυρα δεν συζητά τίποτα άλλο από τη «λύση» των δύο κρατών.

Συνοδευόμενος από τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Ερντογάν έφτασε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να κάνει -όπως είχε πει προκλητικά «πικ νικ» στην περίκλειστη εδώ και μισό αιώνα με απόφαση του ΟΗΕ παραλία των Βαρωσίων. Ο Ερντογάν συνεχάρη μάλιστα τον κατοχικό ηγέτη Τατάρ «γιατί άνοιξε τα Βαρώσια μετά από 46 χρόνια».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ερντογάν είπε ότι “δεν ανεχόμαστε τα παιχνίδια” των Ελληνοκυπρίων και πως η Αγκυρα «δεν θα θυσιάσει τα τουρκικά δικαιώματά στο ελληνο-ελληνοκυπριακό δίδυμο». Ακούνε οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας; Ακούνε οι πολιτικοί των δύο χωρών; Με αυτόν τον Ερντογάν θα συνθηκολογήσουν;

Υπεραμυνόμενος του Αττίλα και της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην βόρεια Κύπρο ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «έχει επιτύχει σε αυτά τα εδάφη πληρώνοντας ένα βαρύ τίμημα»…

«Θυμάμαι -είπε ανενδοίαστα ο Τούρκος πρόεδρος -με ευγνωμοσύνη τους Τούρκους αγίους μάρτυρες που έχασαν τη ζωή τους. Όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, θα οικοδομήσουμε το μέλλον προστατεύοντας την ιερή κληρονομιά τους. Θα οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς να ξεχνάμε τα δεινά που υποφέραμε για χάρη της ανεξαρτησίας» είπε προκλητικά ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος αφού είπε προκλητικά ότι «τα πολιτικά πράγματα στην Κύπρο σταθεροποιήθηκαν με την δήθεν …ειρηνευτική επιχείρηση του 1974», την τορκική εισβολή του Αττίλα, πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν πολιτικά προβλήματα. Είναι προτεραιότητά μας να επιτύχουμε μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ως τουρκική πλευρά, έχουμε δείξει μια πολύ ισχυρή θέληση σε αυτό το θέμα από την αρχή…”.

“Γνωρίζουμε πολύ καλά την αλήθεια, με όσα συνέβησαν τα τελευταία 50 χρόνια. Δεν είναι δυνατό να αποκατασταθεί η εταιρική σχέση που θέλουν και που έχει τελειώσει πλέον. Όπως λέει το παλιό ρητό, “Τα σημερινά ρούχα δεν μπορούν να στεγνώσουν με τον ήλιο του χθες”. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Η λύση που πρέπει να συζητηθεί είναι η κυριαρχική ισότητα με δύο κράτη», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας απειλώντας ότι «αν πιστεύει ότι θα αποκτήσει εξουσία με διαμαρτυρίες, απατάται».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Απορώ τι ζόρι …τραβούν, και γιατί μας βρίζουν, οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι οπαδοί του κ. Τραμπ…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal