Μάσκα και αποστάσεις έως ότου εμβολιασθεί το 90% του πληθυσμού λέει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Στιγμιότυπο από την εκπομπή όπου συμμετείχε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ




«Η άρση των μέτρων θα είναι μερική και λελογισμένη», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος περιγράφοντας την επομένη του lockdown,

αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι, «μέτρα όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο αερισμός των κλειστών χώρων θα ισχύουν ακόμα κι όταν θα ξεκινήσει το εμβόλιο καθώς μέχρι να υπάρξει προστασία στο 90% του πληθυσμού, θα περάσει ένα εξάμηνο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις που διατυπώνονται για τα εμβόλια, τόνισε ότι, η έγκριση από το FDA και το MDA αποτελεί εξασφάλιση αποτελεσματικότητας αλλά και ασφάλειας. «Όταν εγκριθούν τα συγκεκριμένα εμβόλια, δε θα χρειάζεται να υπάρχει δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε ή όχι».

«Όσο θα βλέπει ο κόσμος ότι οι διπλανοί του εμβολιάζονται, πιστεύω ότι τελικά θα πετύχουμε ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού», εκτίμησε τέλος.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το γεγονός ότι τα κρούσματα πέφτουν στα αστικά κέντρα, όχι όμως στην περιφέρεια, εκτίμησε πως «μια πιθανή εξήγηση είναι ο τρόπος εργασίας σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως εργοστάσια ή συγκομιδή ελιάς, όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός και να δημιουργούνται εστίες» και πρόσθεσε ότι μπορεί επίσης να υπάρχει και μια αίσθηση ότι ‘εδώ δεν υπάρχει κορονοϊός’».

«Πραγματοποιούνται πολλά τεστ συγκριτικά με πριν», διαβεβαίωσε, τονίζοντας πως «το στοίχημα είναι να κερδίσουμε μέρες, να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων, να μην πιεστούν άλλο τα νοσοκομείο, εωσότου έχουμε το εμβόλιο».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE 

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Σενάριο για εναλλάξ παρουσία των μαθητών στα σχολεία εξετάζουν οι επιστήμονες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: