Μα πότε θα ξυπνήσουν στη Λευκωσία; Ο Ερντογάν απαιτεί όλη την Κύπρο, δεν θέλει δύο κράτη στο νησί

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την πομπώδη τελετή με την οποία ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον παράνομο ψευτο-“πρόεδρο” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα στις 26 Οκτωβρίου 2020. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Μην τολμήσει οποιοσδήποτε πρόθυμος να του ανοίξει το δρόμο. Θα βρει σύσσωμο τον Ελληνισμό απέναντι του.

Ο Ελληνισμός πρέπει να προσέξει την παγίδα που στήνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις πρόσφατες προκλήσεις του, οι οποίες είναι οι χειρότερες από την εισβολή του 1974. Η παγίδα είναι απλή αλλά συγχρόνως άκρως επικίνδυνη.

Ο Ερντογάν με την εισβολή που τέλεσε στην Αμμόχωστο, παρουσία ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων μάλιστα, προσπαθεί να δείξει μία δήθεν ανυποχώρητη στάση, ώστε έπειτα η όποια διαλλακτικότητα να χαρακτηριστεί δείγμα καλής πρόθεσης!

Ο Ερντογάν λοιπόν μπορεί να κάνει λόγο για δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο, δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός του. Τα δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο τα έχει ήδη, αλλά δεν είναι αυτό που θέλει. Ο Ερντογάν θέλει ολόκληρη την Κύπρο! Δεν μπορεί να ανεχτεί στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας να βρίσκεται ελληνική και μάλιστα στρατιωτική παρουσία. Και θα κάνει τα πάντα ώστε να αποδομήσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

  • Πίσω από την σκληρή γραμμή Ερντογάν κρύβεται το ύπουλο σχέδιό.

Ο Ερντογάν κατα βάθος θέλει ένα νέο σχέδιο Ανάν, που θα αποτρέπει την ανεξάρτητη στρατιωτική παρουσία του κυπριακού ελληνισμού. Δεν θέλει επουδενί θεσμοθέτηση της διχοτόμησης με τον κίνδυνο η ελεύθερη Κύπρος να ενωθεί με την Ελλάδα και να υπάρξει πλήρης στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας στην Κύπρο, όπως αναπόφευκτα θα συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση διχοτόμησης.

Ο Ερντογάν λοιπόν βάζει ψηλά τον πήχη για να επιτύχει ένα βρώμικο σχέδιο συμφωνίας βασισμένο σε διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία, που όμως θα ανοίγει την κερκόπορτα ώστε σε βάθος χρόνου να τουρκοποιήσει ολόκληρη την Κύπρο. Θέλει ένα έθνος ανελλήνιστο όπου η ελληνική σημαία θα αφαιρεθεί πλήρως και θα αντικατασταθεί από μία πολύχρωμη, χωρίς εθνικό προσδιορισμό, όπου ο εποικισμός του νησιού θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα σε μερικές δεκαετίες ο ελληνισμός της Κύπρου να αποτελεί μία μικρή μειοψηφία, ανίκανη να αντιδράσει, πολλώ δε να απειλήσει την Τουρκία.

Αποδείχτηκε άλλωστε ότι το προηγούμενο σχέδιο Ανάν ήταν μια παγίδα, στημένη για τον αφελληνισμό του νησιού, η οποία προωθήθηκε με ψεύδη και απειλές που σήμερα γνωρίζουμε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  • Αντίθετα, δεν νοείται οποιαδήποτε λύση για το κυπριακό, εάν δεν βασίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο. Κυρίως όμως, όπως πρώτος και ορθότατα είχε θέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, βάσει ευρωπαϊκού κεκτημένου πρέπει να αποχωρήσουν όλες οι κατοχικές δυνάμεις.

Στις οποίες ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συμπεριλάβει και τους εποίκους! Διότι ακριβώς αυτό ορίζει το διεθνές δίκαιο. Ο έποικος ισοδυναμεί με κατοχική δύναμη, ακριβώς όπως ο εισβολέας στρατιώτης.

Ο ελληνισμός λοιπόν δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την παγίδα. Ουδεμία πρόθεση έχει ο Ερντογάν να αρκεστεί στα δύο κράτη. Θέλει ολόκληρη την Κύπρο, μέσω ενός νέου επαίσχυντου σχεδίου που θα προσπαθήσουν οι πρόθυμοι της Ελλάδας να προωθήσουν όπως είχαν επιχείρηση με το σχέδιο Ανάν. Ας είμαστε λοιπόν άπαντες έτοιμοι για ένα νέο, μεγάλο ΟΧΙ.

* Οικονομολόγος, MSc Φοιτητής στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Στρατηγική και την Ασφάλεια Γραμματέας Νεολαίας Δημοκρατικού Κόμματος Λεμεσού. Β΄Αντιπρόεδρος του Δ.Σ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Π.Ο.Α.Α) ΛΕΜΕΣΟΥ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η κατοχική Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει Ελληνοκύπριους για άλλοθι για τους σχεδιασμούς της στην Αμμόχωστο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal