Κρήτη: Έντονες βροχοπτώσεις και πλημύρες στο Οροπέδιο Λασιθίου και Καστέλι Πεδιάδος

File Photo via amna_news




Απίστευτος όγκος νερού έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα σε όλο το Δήμο Μινώα Πεδιάδας. με αποτέλεσμα να είναι  ουσιαστικά αποκλεισμένος από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή την ώρα – 10:00 το πρωί – το Καστέλλι είναι αποκλεισμένο μόνο από Αποστόλους καθώς στην ευθεία του δρόμου έχει 1 μέτρο νερού!

Από Ξηλοκαμάρα και αεροδρόμιο η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί προς Κράσι και Οροπέδιο.

Οι  δρόμοι είναι αδιάβατοι και οι καταστροφές είναι μεγάλες. Σφοδρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι οικισμοί Ξιδάς, Καρδουλιανό Κασταμονίτσα. Μεγάλο όγκο νερού δέχτηκαν και οι οικισμοί Σκλαβεροχώρι και Αρχάγγελος. Απευθύνεται έκκληση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου να μην κατευθύνονται προς την περιοχή του Καστελλίου οι οδηγοί.

 

Επίμονες βροχοπτώσεις στην Κρήτη έως τουλάχιστον την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας

 

Οι βόρειοι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ήδη επιμένουν για τρίτη ημέρα σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους, οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς τις ακτές και στα ορεινά της Κρήτης. Εκεί αναγκάζονται να ανυψωθούν και να συμπυκνωθούν, δημιουργώντας νεφώσεις, που προκαλούν βροχοπτώσεις.

Ο ίδιος μηχανισμός προκαλεί βροχοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα. Λόγω του συγκεκριμένου μηχανισμού, τα φαινόμενα στην Κρήτη αναμένεται να συνεχιστούν, σύμφωνα με το meteo, όσο διατηρούνται οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Με πληροφορίες από meteo.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretalive.gr

Ηράκλειο, Κρήτη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Lockdown: Έλεγχοι παντού από την ΕΛ.ΑΣ. – «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: