«Κότα» μπροστά στους Κινέζους ο Ερντογάν: Διέγραψε tweet διότι το απαίτησε το Πεκίνο

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Θέλει να εμφανίζεται παντοδυναμος ο Τούρκος προεδρος Ερντογάν αλλά μόλις οι Κινέζοι του «τράβηξαν το αυτί» έσπευσε να διαγράψει tweet με το οποίο ευχαριστούσε την Ταιβάν για τη βοήθεια που προσέφερε στην Τουρκία μετά τον σεισμό που σάρωσε τη Σμύρνη, γράφει η εφημερίδα Cumhurriyet.

Η τουρκική, αντιπολιτευόμενη εφημερίδα επικαλείται τα ΜΜΕ της Ταϊβάν που γράφουν ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν αναγκαστηκε να διαγράψει το tweet του υπό πίεση από την Κίνα. Το μήνυμα στο Twitter περιείχε επίσης τη σημαία της Ταϊβάν.

Η Κίνα ως γνωστόν θεωρεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, δεν την αναγνωρίζει και αναστέλλει τις σχέσεις της με χώρες που διατηρούν σχέσεις με αυτήν.

Η εφημερίδα Taipei Times ανέφερε οτι: “Ο Ερντογάν έκανε tweet με τις σημαίες των χωρών που προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκια μετά τον σεισμό, στις οποιες υπήρχε και η σημαία της Ταϊβάν. Αργότερα, διέγραψε αυτό το tweet και ανέβασε άλλο χωρίς τη σημαία της Ταϊβάν”.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ταιβάν Τζόζεφ Βου δήλωσε οτι “σύμφωνα με τα Γραφειο εκπροσωπησης της Ταιβαν στην Άγκυρα αυτό έγινε λόγω πίεσης από την Κίνα”.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων που εδρεύει στην πρωτεύουσα Ταιπέι μετέδωσε δήλωση του πρωθυπουργού Σου Σεν Τσανγκ ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα “της παλιομοδίτικης κινεζικής ηγεμονίας “.

Τα όπλα της Τουρκίας για να εκβιάσει την Ελλάδα: Επιχειρεί να την θέσει σε «ομηρία» από το Oruc Reis

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: