“Κλαίνε και οδύρονται” οι Τούρκοι: Τους καταδιώκουν οι Best Warriors του ΝΑΤΟ στον αέρα και ο στόλος στο Αιγαίο

File photo: Ελληνικά μαχητικά F-16. Φωτογραφία υπουργείο Εθνικής Άμυνας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Το παζλ των προκλήσεων της Τουρκίας όπως όλα δείχνουν δεν έχει «τελικό» κομμάτι διότι καθημερινά η γείτονα προσθέτει και κάτι νέο, ώστε να διατηρεί την ένταση με την χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.

Το νεότερο «τέχνασμα» που σκαρφίστηκαν στο υπουργείο άμυνας της Τουρκίας για να συνεχίσουν τις αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων και τις αρμοδιότητες που έχει η Αθήνα στο Αιγαίο, είναι κάτι όχι τόσο πρωτοφανές. Τα Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «παραβιάζουν» τον …Εθνικό Εναέριο Χώρο της Τουρκίας, ενώ τα Ελληνικά πολεμικά πλοία προσεγγίζουν ή δένουν σε λιμάνια νησιών που είναι δήθεν αποστρατιωτικοποιημένα.

Η Άγκυρα θέλησε να ρίξει και αυτό το δηλητήριο στον μύλο των προκλήσεων την ώρα που τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας έως τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις αρχές του χρόνου είχαν παραβιάσει τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα της Ελλάδας- δηλαδή είχαν προσεγγίσει πιο κοντά από τα 6 Ναυτικά Μίλια, την Ελληνική νησιωτική γη- 2405 φορές.

  • Όλες αυτές τις φορές όμως οι Τούρκοι καπετάνιοι απέναντί τους, δίπλα τους όπου κι’ αν έστρεφαν το βλέμμα τους έβλεπαν την Ελληνική σημαία. Τα πλοία επιφανείας ήταν πάντοτε εκεί για να τους απομακρύνουν από τα χωρικά μας ύδατα μέσα από επιδέξιους χειρισμούς και σίγουρα χωρίς να τους παρενοχλήσουν.

Άλλωστε η πλειονότητα των πολεμικών πλοίων της χώρας μας, με τα έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού από τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού βρίσκονται στο Αιγαίο, βάζοντας πολλές φορές φραγμό απέναντι στα Τουρκικά σχέδια και αξιώσεις.

Όσο για τον αέρα, εκεί παρά την «άνιση μάχη» που δίνουν οι Τούρκοι πιλότοι απέναντι στους κατά σειρά ετών «BEST WARRIORS» του ΝΑΤΟ (σ.σ.: τους ψηφισμένους ως καλύτερους πιλότους στο Νατοϊκό σχολείο TLP), παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο 4272 φορές, από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αεροπόροι των «Μπλε Φτερών» στάθηκαν πολύ ψύχραιμα απέναντι σε επικίνδυνες και κοντινές διασταυρώσεις στον αέρα, απέναντι σε εκτόξευση θερμοβολίδων από τα Τουρκικά μαχητικά. Προφανώς η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του τουρκικού υπουργείου άμυνας είναι γιατί οι Έλληνες πιλότοι μονίμως βρίσκονται στην «ώρα 6 των τουρκικών αεροσκαφών»!

Οι παραβάσεις του «ενοχλητικού» για τους Τούρκους FIR Αθηνών έχουν ξεπεράσει πλέον τις 1564 ενώ οι νευρικοί γείτονες προκάλεσαν περισσότερες από 400 αερομαχίες με Έλληνες ιπταμένους οι οποίοι πάντοτε δίνουν σκληρά μαθήματα συμπεριφοράς στους παραβάτες.

  • Ομιλούν οι Τούρκοι για «παρενοχλήσεις» μαχητικών τους αεροσκαφών χωρίς να σκέπτονται ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του ακήρυχτου πολέμου στον ουρανό του Αιγαίου, έχουν προχωρήσει σε ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας των Ελληνικών νησιών καθώς οι υπερπτήσεις που έχουν κάνει πάνω από την Ελληνική νησιωτική γη έως σήμερα είναι 370, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας στη Σάμο.

Αυτό το νέο τέχνασμα (σ.σ. το είχε επαναλάβει και αυτό στο παρελθόν σημειώνοντας πως τα μαχητικά της παρενοχλούνται από Ελληνικά όταν τα πρώτα κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια, χωρίς ωστόσο να δικαιολογεί πως είναι οπλισμένα και φυσικά δεν θυμάται την απουσία σχεδίου πτήσης εντός του FIR Αθηνών) περί δήθεν παρενοχλήσεων των Τουρκικών αεροσκαφών εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο της Άγκυρας να τοποθετεί ολοένα και περισσότερες αξιώσεις απέναντι στην Ελλάδα την οποία η ίδια είχε καλέσει σε διάλογο ώστε να πέσουν οι τόνοι της έντασης στο Αιγαίο.

Παρ’ όλα αυτά το Oruc Reis συνεχίσει να παραβιάζει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα με την παρουσία των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν ενώ η γείτονα ανοίγει επιπλέον την δική της βεντάλια των προκλήσεων απέναντι στην Αθήνα η οποία διατηρεί την ψυχραιμία της μη παρασυρόμενή σε κάποιου είδους θερμού επεισοδίου.

Πάντως όλες οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία δείχνουν ότι θέλει να διατηρεί ανοιχτά και παντού τα εχθρικά μέτωπα κι αυτό το πράττει μιας και επιχειρεί να δείχνει προς τη διεθνή κοινότητα ότι αποτελεί περιφερειακή δύναμη και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει στα στρατηγικά σχέδια που έχει ανοίξει και βέβαια αφορούν όλη της περιοχή της Αν. Μεσογείου.

  • Την ίδια στιγμή όμως που η γείτονα προκαλεί και εφευρίσκει νέους τρόπους να διατηρεί την ένταση, δεν περνά από εκείνη απαρατήρητο ότι στην Αθήνα βρέθηκαν εκτός του προέδρου Σίσι και οι Αιγύπτιοι SOF όπου συνεκπαιδεύτηκαν σε μια σειρά ειδικών αντικειμένων με τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Και δεν είναι μόνο αυτό καθώς την στιγμή που η Τουρκία πραγματοποίησε τις δοκιμές των S-400, στο πεδίο βολής της Κρήτης ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις των Νατοϊκών αντιαεροπόρων με τους Patriot. Εκεί Ελλάδα- Ηνωμένες Πολιτείες- Γερμανία- Ολλανδία, η κάθε μια χώρα με δική τους συστοιχία θα βάλει κατά ιπτάμενων στόχων.

Μια κοινή πολυεθνική εκπαίδευση που σίγουρα η Τουρκία την βλέπει με καθόλου καλή ματιά, ειδικά όταν ανάμεσα στις χώρες βρίσκονται και δυο Ευρωπαϊκές φίλα προσκείμενες σε αυτήν!

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις Γνώμες ΕΔΩ

Το lockdown, τα Μ1117 των ΗΠΑ και η αναβάθμιση των Apache: Το «έξυπνο όπλο» του Ισραήλ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: