Κι ακόμη έχουμε βδομάδες για τα Χριστούγεννα: Πιστεύει κανείς πως δεν θα έρθει μαζί με το 2021 και τρίτο κύμα στην Ιταλία;

epa08851839 People shop in Via Condotti during Advent season amid the second wave of the Covid-19 Coronavirus pandemic, in Rome, Italy, 29 November 2020. EPA/FABIO FRUSTACI
Κοσμοσυρροή στον εμπορικό δρόμο Βία Κοντότι στην Ρώμη μετά την πρόσφατη μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Η μάσκα είναι παρούσα. Κατά τα άλλα, ποιος μπορεί να αμφιβάλει, με δεδομένη την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος κορωναϊού στην Ιταλία ότι οι συναθροίσεις και οι συνωστισμοί που θα κορυφώνονται μέχρι τις γιορτές δεν θα φέρουν νέο κύμα;

Τις τελευταίες ημέρες η Ιταλία βλέπει μια υποχώρηση των ανησυχητικών δεικτών της πανδημίας. Ετσι αποφασίστηκε και η κάποια χαλάρωση.

Ωστόσο, οι αριθμοί ακόμη και μετά τη σχετική βελτίωση, μιλούν από μόνοι τους.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 16.377 κρούσματα και 672 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 130.524 διαγνωστικά τεστ. Κάθε 100 τεστ, 12,5 προέκυψαν θετικά.

Χθες οι νεκροί ήταν 541, με 20.648 περιστατικά και 176.934 τεστ. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 55.576 άνθρωποι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.744 ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 33.187.

Για την ιστορία, η κυβέρνηση Κόντε δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για “άνοιγμα” της οικονομίας και της κοινωνίας.

Τις τελευταίες ώρες οι περιφέρειες του ιταλικού Βορρά (οι οποίες κυβερνώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση), άρχισαν να ζητούν, από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Τα κύρια αιτήματά τους είναι να ξανανοίξουν τις πύλες τους τα χιονοδρομικά κέντρα για όποιον διανυκτερεύει στις περιοχές κοντά στις πίστες του σκι, να επιτραπεί η λειτουργία των εστιατορίων και το βράδυ και να μην τεθούν περιορισμοί στην τέλεση των λειτουργιών την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε όχι μόνο στη Ρώμη, αλλά και στο Τορίνο και το Μιλάνο κάνει την κυβέρνηση συνασπισμού πολύ επιφυλακτική για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: