Και ποδηλατόδρομος στο Βαρώσι μετά την αθλιότητα της μετονομασίας της λεωφόρου Κένεντι

File Photo: Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου το Βαρώσι, λεηλατημένη κλειστή και ερημωμένη μετά την κατάληψή της από τα κατοχικά στρατεύματα εδώ και 46 χρόνια. ΚΥΠΕ, KΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Μετά τη μετονομσία της λεωφόρου Κένεντι σε λεωφόρο  Σεμίχ Σαντζιάρ -στο όνομα δηλαδή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της εισβολής τον Ιούλιο του 1974-  οι εντολοδόχοι του Ερντογάν συνεχίζουν τις απόπειρες εποικισμού με παράνομες παρεμβάσεις στο Βαρώσι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ήδη έχει δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία, με στόχο οι πολίτες να μπορούν να «επισκεφθούν οκτώ διαφορετικά σημεία της περιοχής».

Μιλώντας στο πρακτορείο, ο ψευδοδήμαρχος Αμμοχώστου İsmail Arter, δήλωσε ότι από το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης οι εργασίες έχουν επιταχυνθεί παρά τα όσα συμβαίνουν με την πανδημία.

«Οκτώ περίπου χιλιόμετρα δημόσιου δρόμου έχει ανοίξει, με στόχο να μετατραπεί σε μία ζωντανή πόλη στην οποία οι άνθρωποι θα περπατούν στους δρόμους όπως πριν από 46 χρόνια, ακούγοντας τις φωνές των παιδιών», ανέφερε ο αυτοαποκαλούμενος δήμαρχος, ο οποίος με θράσος «διαβεβαιώνει» ότι «τα σπίτια και οι περιουσίες δεν πρόκειται να αγγιχτούν, αν δεν γίνουν σχέδια.

«Δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων, υπάρχουν πάντα επισκέψεις πεζών. Σκεφτήκαμε επίσης ότι μπορεί να υπάρχει ποδηλασία. Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος προχώρησε στην δημιουργία ποδηλατόδρομου. Στόχος μας είναι το κοινό να μπορεί να μετακινηθεί πιο άνετα».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΥΠΡΟ

Με πληροφορίες από Philenews

Κύπρος: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με κύριο θέμα την αναχαίτιση της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: