Και πάλι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πολιτεία της Γιούτα: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία

File Photo: Photo via @amna_news




Ο κυβερνήτης της Γιούτα Γκάρι Χέρμπερτ κήρυξε αργά χθες Κυριακή το βράδυ εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία αυτή των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων της έπειτα από εβδομάδες που δέχονται πίεση  λόγω της έξαρσης των νέων κρουσμάτων του κορωναϊού.

“Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, απόψε κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας”, αναφέρει ο Χέρμπερτ σε μήνυμά του στο Twitter.

“Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων”, προσθέτει.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεωτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνον στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επίσης αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορωναϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια χθες το βράδυ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορωναϊού και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σολτ Λέικ Σίτι, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: Στους 236.547 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: